Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

IZA GRADSKE KNJIŽNICE Banak ponovno donio druženje, ali i dobru glazbu

20.07.2019. 18:07
IZA GRADSKE KNJIŽNICE Banak ponovno donio druženje, ali i dobru glazbu


Ovoga puta nije bio u pitanju Banak na rivi, već Banak iza Gradske knjižnice – na prostoru dugo očekivanog, budućeg Centra za mlade. Poznati »šušur« nije bio rezerviran samo za mlade, već su mu se priključili i oni malo stariji, ali i obitelji s djecom. A, to je bila uvertira u prvi zadarski Derivat festival.
Druženje, roštiljanje i probe za nastupe, sve se to odigravalo u petak poslijepodne od 17 sati, a sam Festival dobre glazbe i druženja, kako su ga nazvali organizatori, počeo je u večernjim satima i trajao je do iza ponoći. Nakon ugodnog i neformalnog druženja, krenuo je glazbeni program koji su otvorili Šumovi protiv valova, a sumrak i predvečerje bilo je idealno za njihov eksperimentalni set.
dRBonito donio je prve plesne zvukove, a nakon njih predstavio se, premijerno u Zadru, The Siids, electro/dark/pop rock duo, snažne energije i visoke estetike.
Zatim je uslijedila velika rock eksplozija – Let 3, a nakon njih Repetitor. Za one kojima ovakav glazbeni udar nije bio dovoljan, zasigurno je pomogao 2nd floor na kojem je svirao El Commando/Mr.D/Lutor.
U svakom slučaju, bila je to dobra zabava za sve one koji vole »žešće« ritmove i ovakvu vrstu glazbe.