POMOĆNICI U NASTAVI Projekt koristan, korisnici zadovoljni

Slika korisnika mkvanja
Zadarska županija objavila javni poziv za pomoćnike u nastavi
Pomoćnici u nastavi financiraju se iz Županijskog proračuna i sredstvima Europskog socijalnog fonda. Rad s pomoćnicima u nastavi proteklih se godina pokazao vrlo korisnim, a korisnici su bili zadovoljni, rekao je Ivan Šimunić
Zadarski list/Arhiva
Zadarska županija na službenoj mrežnoj stranici objavila je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi

Zadarska županija na službenoj mrežnoj stranici objavila je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je Zadarska županija osnivač, za školsku godinu 2019/2020.

Na javni poziv prijaviti se mogu svi zainteresirani koji udovoljavaju uvjetima; imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak i ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika kojem se pruža potpora. Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

- Pomoćnici u nastavi financiraju se iz Županijskog proračuna i sredstvima Europskog socijalnog fonda. Rad s pomoćnicima u nastavi proteklih se godina pokazao vrlo korisnim, a korisnici su bili zadovoljni, kaže resorni pročelnik Ivan Šimunić i poziva sve zainteresirane da u što skorijem roku podnesu svoju prijavu.

Podsjetimo, Zadarskoj županiji su za projekt »Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka« odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od osam milijuna kuna kroz četverogodišnje razdoblje. Ukupan proračun projekta iznosi oko 12,7 milijuna kuna, od čega Zadarska županija zapošljavanje pomoćnika u nastavi sufinancira sa 4,7 milijuna kuna.
Javni poziv raspisuje se u sklopu Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga »Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III« Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Europskog socijalnog fonda, Prioritetne osi 3., Investicijskog prioriteta 10.3., Specifičnog cilja 10.3.1. »Unapređenje pristupa kvalitetnom obrazovanju na pred-tercijarnim razinama za učenike iz skupina u nepovoljnom položaju« i Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (»Narodne novine« broj 102/2018).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno