Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Devetorica pripadnika Tornada privedena sucu za prekršaje

20.07.2020. 07:29


Devetorica mladića iz Zadra, u dobi od 19 do 39 godina, koji su u subotu oko 12.30 sati privedeni uz upotrebu fizičke prisile u policijskoj akciji na raskrižju kod najvećeg trgovačkog centra, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i nakon što su prenoćili u Drugoj policijskoj postaji Zadar, priveni su u nedjelju na Prekršajni odjel Općinskog suda.
Zaradili su optužne prijedloge za narušavanje javnog reda i mir i ostale prekršaje. Svi su prijavljeni za omalovažavanja i vrijeđanja službene osobe. Privedeni su se verbalno suprostavili policajcima prilikom privođenja, a protiv jednog od njih, mladića u dobi od 19 godina bit će podnesena i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Devetorica su od ranije poznata policiji zbog prekršaja s elementima nasilničkog ponašanja, a dvojica među njima, 39-godišnjak i 22-godišnjak, i zbog kaznenih dijela zloupotrebe droge.
Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske, kazala je kako po nalogu Općinskog suda u Zadru pretražena vozila i njihovi domovi.
– Kod jednog od trojice 19-godišnjaka je nađena automatska puška s 236 komada streljiva, spremnikom i patronama. Sve to mu je oduzeto. U pretresu mu je nađena i manja količina speeda te nepoznate praškaste tvari, zbog čega je 19-godišnjak zaradio i prekršajnu prijavu, kao i 39-godišnji vozač koji je bio pozitivan na test droge. Drugi vozač u dobi od 24 godine odbio se testirati zbog čega je također dobio prekršajnu prijavu iz Zakona o sigurnosti prometa. Petorica su prekršajno prijavljeni prema Zakonu o prebivalištu jer nisu imali uz sebe identifikacijske dokumente, izvjestila je Grbin. U vozilima su im nađene letve i boja.
Pripadnici navijačke skupine Tornado sukobili su se s Tocidom iz Murvice u kojoj su prebojali mural posvećen Hajduku. Nakon što je tamo stigla policija, mladići su se razbježali, policija ih je dočekala u Zadru i blokirala prolaz njihovim vozilima. Policija još uvijek traga za desetim članom skupine koji je pobjegao.
Svih devet osumnjičenika policiji su otprije poznati zbog prekršaja s elementima nasilja, a dvojica među njima, 39-godišnjak i 22-godišnjak, i zbog kaznenih dijela zloupotrebe droge.
Privedeni navijači trebali su biti ispitani tijekom nedjelje, zajedno sa svjedocima i policijskim operativcima.