Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ima mjesta za kuhare i konobare

Autor:

19.08.2009. 22:00
Ima mjesta za kuhare i konobare

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ostalo je slobodno još 11 mjesta za zanimanje kuhar, a za zanimanje konobar 10 mjesta. Gimnazija je vrlo dobro popunjena u prvom ljetnom roku, a u jesenskom roku slobodno je samo jedno mjesto
U jesenskom upisnom roku čeka 22 slobodna mjesta u paškoj Srednjoj školi Bartula Kašića.
Naime, ova škola ima tri smjera za srednjoškolsko obrazovanje, gimnaziju i ugostiteljski smjer za zanimanje kuhar i konobar.
U prvom i drugom ljetnom upisnom roku upisano je 26 učenika. Njih 23 u gimnaziji, a za zanimanje kuhara dva, dok je samo jedan učenik upisan za zanimanje konobar.
Kako nam je potvrdila prof. Milena Čemeljić, ravnateljica paške Srednje škole, u ugostiteljski smjer upisana su tri učenika i to dva za zanimanje konobar i jedan za zanimanje kuhar. Ostalo je slobodno još 11 mjesta za zanimanje kuhar, a za zanimanje konobar 10 mjesta. Gimnazija je jako dobro popunjena u prvom ljetnom roku, a u jesenskom roku slobodno je samo jedno mjesto.
– Nažalost, već godinama se mali broj učenika upisuje za zanimanja kuhar i konobar premda su to vrlo tražena zanimanja koja mladim ljudima otvaraju perspektivu kroz brzo zapošljavanje. U jesenskom roku mala je vjerojatnost da će se ugostiteljski smjer popuniti predviđenim brojem učenika. Nažalost, zainteresiranost mladih za ta zanimanja jako je mala. Loša popunjenost mjesta u ugostiteljskom smjeru nije prisutna samo u Pagu, već i u drugim srednjim školama, zaključila je prof. Čemeljić.