Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nedefiniran cilj prosvjeda

Autor:

19.08.2009. 22:00
Nedefiniran cilj prosvjeda

Foto: Vedran SITNICA



Ni sindikalna scena nije ujedinjena u vezi s prosvjedima. HUS udara i svira u jednu stranu, a SSSH u drugu. Zadar nije planiran u tim prosvjedima koji su nedefinirani kao i njihov cilj i pitanje je što će se s njima postići, a svi putevi bez cilja su putevi bespuća, kazao je Vuković
Hrvatska udruga sindikata u prvoj polovini rujna organizira niz prosvjeda u Vinkovcima, Osijeku, Šibeniku, Puli, Rijeci i Splitu te centralni u Zagrebu. Razgovarali smo s predsjednikom Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika u Zadru Duškom Vukovićem, koji je rekao kako HSU ne podržava prosvjede koji su bez cilja.
– Ni sindikalna scena nije ujedinjena u vezi s prosvjedima. HUS udara i svira u jednu stranu, a SSSH u drugu. Zadar nije planiran u tim prosvjedima koji su nedefinirani kao i njihov cilj i pitanje je što će se s njima postići, a svi putevi bez cilja su putevi bespuća. U stranci još nismo raspravljali o tome i još nemamo konkretan stav, ali smatramo da treba vidjeti rezultat antirecesijskih mjera, koje su nepopularne, jer one su odluka političke većine u Saboru. Koliko god da su one nepopularne, mi smo zbog toga izašli iz koalicije. Treba vidjeti kakav će biti BDP u posljednjem tromjesečju, rekao je Vuković.
O samim antirecesijskim mjerama rekao je da nisu pogodile metu.
– Te mjere nisu pogodile metu. Prije udara na one koji imaju najmanje, umirovljenike pa i radnike, trebalo je pokušati puno drugih stvari odraditi unutar konsolidiranja proračuna i tek onda odlučivati o drastičnim mjerama. Za antirecesijske mjere treba proći vrijeme i vidjeti efekte koje će postići, a onda odlučiti što provoditi kroz naš politički stav. Borit ćemo se za interese umirovljenika, ali nismo za poduzimanje mjera koje neće donijeti ništa, kaže Vuković, ponavljajući da se prosvjedi koji su neorganizirani i nedefiniranog cilja neće podržati.


Potpora mladih


Nakon razgovora s predstavnikom HSU-a u Zadru, razgovarali smo i s predsjednicom Mreže mladih Hrvatske, koja kaže kako odluka hoće li će se izaći na prosvjed još nije donesena.
– Još nismo donijeli odluku hoćemo li izaći na rujanski prosvjed, ali podržavamo šire građanske prosvjede i ako se oni dogode, spremni smo ih podržati, rekla je Bužinkić.