Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Poluotok “pregažen” automobilima

Autor: Petra Mičić

04.05.2009. 22:00
Poluotok “pregažen” automobilima

Foto: Adam VIDAS



Najveći problem naših stanara je parking, a nadamo se da će garažom kod TIZ-a Poluotok biti barem malo rasterećen, jer se naši stanari svakodnevno muče s blokiranim automobilima i ne mogu izaći iz svojih dvorišta, upozorava Svemir Bašić, predsjednik MO Poluotok


Mjesni odbor Poluotok već se godinama bori za dobrobit Poluotoka te donosi hvalevrijedne prednosti svojim stanarima.
No, stanari Poluotoka se već “tradicionalno” bore s istim problemima, a to su nedostatak parkirnih mjesta te goleme gužve zbog previše automobila.
– Najveći problem naših stanara je parking, a nadamo se da će garažom kod TIZ-a Poluotok biti barem malo rasterećen, jer se naši stanari svakodnevno muče s blokiranim automobilima i ne mogu izaći iz svojih dvorišta. Taj problem bi se riješio i kada bi se kod Zadarske županije napravilo parkiralište samo za stanare Poluotoka, a poboljšanju se nadamo i za dvije godine kada na Poluotoku neće biti trajekata koji prevoze automobile, kazao je predsjednik Mjesnog odbora Poluotok Svemir Bašić.
Članovi MO Poluotok sastaju se svakih mjesec dana kada utvrđuju planove za Poluotok, nedostatke te daju prijedloge za sljedeće projekte na Poluotoku.
– Veoma smo zadovoljni jer se Poluotok vidno uređuje, a mi smo u zadnja četiri mjeseca postavili 150 kanti za otpad na Poluotoku, koje se prazne tri puta na dan. Za postavljanje kanti smo se borili dvije godine, a prije se Poluotokom znao širiti neugodan miris jer su mačke znale rastrgati vrećice te smeće prosuti po gradu. Sada smo zadovoljni higijenskim uvjetima – naglasio je Bašić.
Poluotok se može pohvaliti i vrhunski uređenim zelenim površinama, po dvorištima su postavljene klupe i rasvjeta, uređeno je igralište Petra Preradovića itd.
No, Bašić je istaknuo da na Poluotoku fali još jedno igralište i sportski teren, jer jedno igralište premalo je za cijeli Poluotok.
– Pokušavamo se izboriti da se kod Doma za odrasle osobe ‘Sv. Frane’ napravi igralište, a nadamo se da će se taj projekt uspješno realizirati. No, mi nemamo velike ovlasti i uglavnom ovisimo o drugima. Bilo bi potrebno postaviti još dječjih ljuljački na rivi. Iako ima dosta sadržaja za djecu, to je premalo jer ima mnogo djece koja se šetaju i igraju na rivi – kazao je Bašić.
Mjesni odbor Poluotok već tri godine predlaže postavljanje kamera na određena mjesta kako bi se spriječio vandalizam i uništavanje grada, a trude se i dovesti u funkciju staro ljetno kino iznad Pomorske škole, koje je nekoć bilo poznato okupljalište mladih, a danas zjapi prazno.
– Iako smo zadovoljni razvojem našeg grada i Poluotoka te ponudom događanja u ljetnim mjesecima koja je izvanredna, zimi je ponuda veoma slaba, ali nadamo se da će u budućnosti Poluotok oživjeti i u zimskim mjesecima – izjavio je Svemir Bašić.