Pročelničke plaće oko 10.000 kuna

Slika korisnika admin
peric_grozdana
Sebastian GOVORČIN
Plaća varira zbog niza elemenata obračuna - Grozdana Perić

Izborom 11 novih i ponavljanjem trojice starih, Zadar ima imenovanih 14 pročelnika ureda i upravnih odjela Grada. Prema riječima Borisa Artića i Grozdane Perić, to ne bi trebalo rezultirati promjenom stavke u proračunu grada, iako su novi uredi i razdvajanje nekih upravnih odjela doveli do uvećanja broja pročelnika. No, do povećanja troška ne bi trebalo doći zbog upravo primjenjene odluke gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića da se plaće svima na proračunu Grada Zadra smanjuju za 10 posto.

- Rebalans ide na prvoj sjednici, ali se ova stavka neće mijenjati, kazala nam je Perić.

Kada su u pitanju uvijek intrigantne plaće, njih određuje osnovica umnožena s koeficijentom. Osnovica je upravo nedavnom odlukom gradonačelnika o smanjenju plaća za 10 posto svedena na 5.100 kuna bruto, navodi Perić, a svi pročelnici imaju jednak koeficijent, odnosno 2,958. Plaća pročelnika dobije se umnažanjem osnovice s koeficijentom, uz što ide i dodatak na godine staža, odnosno porezne olakšice, da bi se po plaćanju doprinosa i poreza utvrdila neto plaća.

- Ona varira zbog niza elemenata obračuna, a okvirno je oko 10.000 kuna, navodi Perić, koja je pročelnica bila i do sada, a intervencijom gradonačelnika i smanjenjem plaće izgubila je nešto preko 1.000 kuna. Naravno, pročelnike kao i sve druge u zemlji čeka i onih četiri posto poreza kada je plaća iznad šest tisuća kuna neto.

Što se tiče pročelnika i broja zaposlenika Gradskog vijeća, Artić nam je kazao da bitne promjene nema, jer su svega dva pročelnika došla izvan gradske uprave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno