Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zagrijavanje za buduća natjecanja

Autor: Joško Gatara

19.08.2009. 22:00
Zagrijavanje za buduća natjecanja


Zadrani su pokazali da su u vrlo dobroj formi i da spremno idu na skorašnja međužupanijska prvenstva
U ljetnim mjesecima, kada miruju razna međužupanijska i državna prvenstva, mnogi zadarski ribolovci koriste pauzu to vrijeme za pridruživanje raznim prigodnim natjecanjima i tako popune prazan hod, a ujedno ostvaruju i dobre pripreme pred nastupajuća prvenstva. U Crikvenici su na tradicionalnom međunarodnom ribolovnom natjecanje u lovu štapom iz brodice, Kupu Crikvenice, u kombiniranim sastavima nastupili i zadarski predstavnici iz Zubaca i Donata. Isto tako u mješovitim sastavima nastupili su na prigodnom ribolovnom natjecanju u lovu štapom iz broda u Vrsima.
Treći Kup Crikvenice, natjecanje koje tradicionalno organizira Arbun iz Crikvenice, ove je godine okupio 30 momčadi iz Primorsko-goranske, Istarske, Zadarske i Ličko-senjske županije te iz susjedne Slovenije. Natjecatelji su loveći pet sati u akivatoriju ispred Crikvenice pokazali dosta umijeća i u teškim vremenskim uvjetima ostvarili dobar ulov. U momčadi su bila tri natjecatelja, od kojih je jedan morao obavezno biti iz kategorije seniorki ili U-21, što je cjelokupnom natjecanju davalo posebne vrijednosti. Zadarski natjecatelji Marko Sikirić (Zubatac), Slavica Štrkalj (Donat) i Slavko Štrklaj (Zubatac), nastupili su u kombiniranim sastavima s natjecateljima iz Crikvenice i Kostrene. Tako su, Marko Sikirić član zadarskog Zubaca i državni reprezentativac te Tea Radil i Josip Čapo iz crikveničkog Arbuna, bili najbolji i s najvećim brojem ulovljenih riba i najvećim brojem osvojenih bodova zauzeli prvo mjesto. Kombinirani sastav zadarskog Donata i Zubaca te Mora iz Kostrene, Slavica Štrkalj, Slavko Štrkalj i Davor Bobinac, uspjeli su iznenaditi mnoge ribolovne sastave i osvojiti treće mjesto.
Isto tako članovi Donata i Zubaca nastupili su u Vrsima na prvom prigodnom natjecanju u organizaciji ŠRD Vrsi, koje je ujedno bilo i ogledno natjecanje, kao osnova za organiziranje tradicionalnog ribolovnog ugođaja u akvatoriju oko Vrsi.
– Lijepo vrijeme i vrlo bogati riblji akvatorij, bilo oko Crikvenice ili Vrsiju, pružio je pravo zadovoljstvo u ovim natjecanjima. Uspjeli smo u Crikvenici u jakoj konkurenciji, gdje su nastupili i brojni hrvatski i slovenski reprezentativci, osvojiti visoko treće mjesto, što daje velike vrijednosti našem plasmanu. Ovim uspjehom podigli smo i vrijednosti našeg ribolova, a sigurno i ugled naših ribolovaca – kazala nam je Slavica Štrkalj (Donat), članica kombniniranog sastava.
Dodajmo ovom zaključku i podatak da je Slavica Štrkalj u sastavu s klupskom partnericom svoje vrijednosti potvrdila i u Vrsima, gdje je taj Donatov tandem uspio među jakim muškim sastavima osvojiti treće mjesto i brončanu medalju. Pobjednici u Vrsima bili su Tomislav i Slavko Štrkalj, članovi Donata i Zubaca, koji su zavidnim ulovom od 5,88 kg raznovrsne ribe, osvojili naslov pobjednika.
Odlična organizacija ŠRD Vrsi pokazala je, da ovo natjecanje ima svoju budućnost i da je zbog unapređenja sportskog ribolova u tom kraju, a i u Zadarskoj županiji od velikog sportskog, ribolovnog značaja.
– Natjecanje u Vrsima bi trebalo postati tradicionalno i na taj bismo način mogli okupljati najbolje županijske ribolovce, a koje postepeno treba prerasti i okvire Zadarske županije – istaknuli su Milan Perković i Toni Božić, predsjednik, odnosno tajnik ŠRD Vrsi.


Crikvenica


Redoslijed: 1. ARBUN (Crikvenica): T. Radil, J. Čapo, M. Sikirić 29152, 2. MEDUZA (Rovinj): M. Maretić, A. Bilić, D. Pinezić – 22722, 3. MORE (Kostrena): S. Štrkalj, S. Štrkalj, D. Bobinac- 22092, 4. ZUBATAC KROTEK (Lovran) 21622, 5. PLK (Kopar) 20874 boda.
Nastupilo: 30 momčadi – 90 natjecatelja
Ulovljeno: 82,78 kg
Prosječna težina primjerka: 78,91 g
Najveća riba: fratar 310 gr
Vrsi
Redoslijed: 1. Slavko Štrkalj – Tomislav Štrkalj (Zubatac – Donat) 5.880, 2. Boris Bulić – Toni Božić (Donat – Vrsi) 4.012, 3. Slavica Štrkalj – Marija Ivanković (Donat) 3.373, 4. Nedo Božić – Marijo Jertec (Vrsi) 3.194, 5. Živko Silavski – Kristijan Radović (Zubatac – Vrsi) 2.653 boda.
Nastupilo: 10 momčadi – 20 natjecatelja
Ulovljeno: 25,369 kg
Najveća riba: kokot 385 gr