Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na Kolovarama “Susret generacija kvartova Grada Zadra”

19.08.2010. 22:00
Na Kolovarama “Susret generacija kvartova Grada Zadra”


Intencija ove manifestacije bilo je okupljanje veterana, oživljavanje kvartovskog duha grada Zadra, kao i tradicionalnog sportskog rivalstva. U projekt smo krenuli i s ciljem poticanja zajedništva, a o njemu će svjedočiti 20 momčadi koje su potvrdile sudjelovanje – naglasio je Karlo Lisica, predsjednik KOP Arbanasi
“Susret generacija kvartova Grada Zadra” naziv je turnira u nogometu na pijesku koji će na plaži Kolovare ovaj vikend okupiti 20 momčadi veterana (od 35 godina starosti), predstavnika zadarskih kvartova. Bit će to ujedno i posljednja manifestacija u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Arbanasi i tvrtke Obala i lučice, najzaslužnijih za bogat sportski program koji je ovo ljeto uveseljavao posjetitelje gradskog kupališta – saznali smo na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj na plaži Kolovare.
– Budući da je nogometni susret mladih sastava već odigran na početku turističke sezone, intencija ove manifestacije bilo je okupljanje veterana, oživljavanje kvartovskog duha grada Zadra, kao i tradicionalnog sportskog rivalstva. U projekt smo krenuli i s ciljem poticanja zajedništva, a o njemu će svjedočiti 20 momčadi koje su potvrdile sudjelovanje: Kampo Kaštelo, Arbanasi, Smiljevac I, Smiljevac II, Bulevar, Ploče, Crno, Voštarnica, Stanovi, Foša, Bokanjac, Melada, Dračevac, Bili brig, Ričine, Novi Bokanjac, Plovanija, Jazine II, Crvene kuće i Relja. Nogometni turnir označit će krunu turističke sezone na Kolovarama – naglasio je Karlo Lisica, predsjednik KOP Arbanasi.
Na tehnički dio turnira potom se osvrnuo Zlatko Valčić, član Organizacijskog odbora.
– Igrači jedva čekaju da turnir počne. S nestrpljenjem iščekuju prve utakmice tako da dobrog nogometa i vatrene borbe neće nedostajati. Nastupit će mnogo zvučnih imena koja su 80-ih godina obilježila mali nogomet u Zadru. Sastavi će biti podijeljeni u četiri skupine po pet momčadi, a najbolji dvojac ostvarit će plasman dalje. Ovo je jedinstvena prilika da se na okupu nađu stari nogometni znanci, rekao je Valčić.
U subotu i nedjelju nas očekuje pravi spektakl.
Prva utakmica na rasporedu je sutra u 10 sati, dok ćemo ime najboljeg kvarta saznati u nedjelju u popodnevnim satima kada je planirano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.
 


Duka: Igralište je bilo pun pogodak


Eduard Duka, zamjenik direktora Obala i lučica, na tiskovnoj je konferenciji istaknuo kako je izgradnja polivalentnog igrališta za sportove na pijesku bila pun pogodak u cilju oplemenjivanja Kolovara te dodao:
– U suradnji s Gradom nastavit ćemo s daljnjim projektima kako bi Kolovare predstavili u još boljem svjetlu te s pravom je mogli zvati gradskom plažom.