Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Otkriveni plesni talenti

19.08.2010. 22:00
Otkriveni plesni talenti


Djeca su bila oduševljena školom, te su strpljivo i marljivo učila gotovo sve, od vježbe rastezanja do plesnih koraka i samog finalnog plesa, a neka su otkrila svoj plesni talent
Mali polaznici Ljetne škole plesa Plesnog kluba Lana iz Zagreba imali su svoj završni nastup u kojem su pokazali vještine plesa koje su naučili u osam dana trajanja ove škole. Njih 33 osjećalo se poput pravih plesača.
Naime, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u kuli Skrivanata krenula je plesna škola za djecu koju su vodile članice Plesnog kluba Lana, a s djecom su radile europska prvakinja u cheerleadingu plesu Lana Hukman te suradnice Katarina i Iva iz Plesnog kluba Lana.
U plesnu školu se uključilo 30-ak dječaka i djevojčica od 6 do 16 godina. Djeca su tijekom osmodnevnog boravaka prvo učila osnovne plesne korake. Kako nam je potvrdila trenerica, djeca su bila oduševljena školom, te su strpljivo i marljivo učila gotovo sve, od vježbe rastezanja do plesnih koraka i samog finalnog plesa, a neka su otkrila svoj plesni talent.
U završnom programu škole plesa pred roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i turistima naučeno su prezentirale tri grupe djece, a publika je ostala zatečena time koliko su puno djeca naučila.
Ovacije su izazvale plesačice Plesnog kluba Lana koje su nastupile s nekoliko plesnih točaka s kojima su više puta bile državne i europske prvakinje te osvajale druga i treća mjesta na svjetskim natjecanjima.
Među roditeljima malih polaznika se čulo oduševljenje, te su pohvalili aktivnosti Centra za kulturu koji je organizirao školu plesa za djecu.
Naime, tijekom ovog ljeta Centar za kulturu organizirao je tri radionice za djecu koje su trajale svaka po osam dana.
– U sve tri radionice sudjelovalo je gotovo tristo djece. To je doista veliki broj, a posebno nas veseli što su njihovi roditelji zadovoljni, rekla je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu Pag.