Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pobjednici otac i sin Štrkalj

19.08.2010. 22:00
Pobjednici otac i sin Štrkalj


Ovo je drugi kup po redu i vjerujemo da će svaki sljedeći biti sve bogatiji i bogatiji, kako sudionicama tako i ulovom – sa zadovoljstvom je pozdravio sve sudionike predsjednik kluba Milan Perković
Prateći zbivanja u sportskom ribolovu na moru, sve smo svjesniji da se pored velikih mjesta i gradova, sve više uključuju i male ribolovne sredine, koje počinju s tradicionalnim organizacijama ribolovnih natjecanja, kako u ime nekog značajnog povijesnog zbivanja, tako isto i u ime sveca, uglavnom patrona mjesta.
Tako je prošle godine započelo i jedno vrlo zanimljivo natjecanje u Vrsima, u organizaciji SRD Vrsi, a koje se i ove godine prezentiralo svojim drugim izlaskom na more. Naime, vrijedni članovi društva na čelu s predsjednikom Milanom Perkovićem i tajnikom Tonijem Božićem, i ove godine upriličili su ribolovno natjecanje štapom iz broda pod nazivom “Kup sv. Lovre”, odajući tako i štovanje svom svetom patronu, a ujedno i svjesno utvrđujući jedno ribolovno natjecanje, koje prema riječima vodećih članova društva, treba prerasti u značajno natjecanje u Zadarskoj županiji, a s vremenom i šire.
– Prateći ribolovna zbivanja u našoj županiji, došli smo do zaključka da je potrebno u ovoj našoj sredini organizirati ribolovno natjecanje, koje će prvenstveno okupiti naše članove, a tako isti i članove ribolovnih društava i klubova iz Zadarske županije, a s vremenom mislimo da može prerasti i u natjecanje širih razmjera – kazao nam je predsjednik društva Milan Perković, na čije se riječi brzo nadovezao i tajnik društva Toni Božić, koji je dodao:
– Želimo okupiti natjecatelje iz našeg okruga da uživaju u lijepom ambijentu, sportski se iskažu na udici, a onda da sve to lijepo zaokružimo i zajedničkim druženjem. Ovo nam je drugi kup po redu i vjerujem da će svaki sljedeći biti sve bogatiji i bogatiji, kako sudionicima, tako i ulovom.
Prošle subote u Vrsima se okupilo devet ribolovnih ekipa iz zadarskog Zubaca i Donata, benkovačke Sipe i domaćina Vrsi. Nastupilo je 18 natjecatelja, čiji je zajednički ulov trebao pokazati, tko je u ovoj godini bio najuspješniji.
Lovilo se u akvatoriju oko Vrsi, uz vrlo lijepo vrijeme i “debelu” bonacu, punih pet sati, a onda se nakon predaje ribe sucu prišlo vaganju. Odmah pri donosu ribe na vaganju moglo se vidjeti da će se medalje dijeliti između Zubaca, Donata i Vrsi. Ipak, vaga je bila neumoljiva i pokazala je da je par Štrkalj-Štrkalj, otac i sin Slavko i Tomislav bio u maloj prednosti pred Donatovom ekipom seniorki Davorkom Volarević i Slavicom Štrkalj. Domaćini, iako najbolji poznavatelji lovnog područja, morali su se zadovoljiti trećom pozicijom. Sipa iz Benkovca, ovog puta zauzela je ono nezahvalno četvrto mjesto, ali bez obzira na to, iskazali su svoje veliko zadovoljstvo zbog nastupa i ribolovnog učinka. Među svim ovim seniorskim predstavnicima, napomenimo, nastupio je i jedan vrlo mlad, Donatov devetogodišnji junior Jakov Kelečević, koji je svoj prvi nastup u brodici zabilježio i značajnim ulovom. Ukupno je ulovljeno 307 komada ribe čija je ukupna težina: 23,37 kg, a najteža riba bio je arbun od 576 grama kojeg su ulovile seniorke Donata.
 


Rezultati


1. Slavko i Tomislav Štrkalj – Zubatac 5465, 2. Davorka Volarević i Slavica Štrkalj – Donat 5075, 3. Toni Božić i Boris Bulić – Vrsi 4228, 4. Edi Petričević i Edi Lepur – Sipa Benkovac 2774, 5. Andrija i Anđelo Maraš -Vrsi 1835, 6. Josip Jordan i Živko Silavski – Vrsi-Zubatac 1764, 7. Nediljko Božić i Mario Jertec – Vrsi 1143, 8. Jakov Kelečević i Joško Gatara – Donat 620, 9. Krunoslav Hubak – Vrsi 466