Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tin tek nakon šesteraca svladao Fresti

19.08.2010. 22:00
Tin tek nakon šesteraca svladao Fresti


Spuštena je zavjesa nakon četrnaest dana odigravanja utakmica u Poličniku, finalna večer bila je prepuna događanja, lijepih utakmica i jedne posebno zanimljive – susret ženskih ekipa koje su mamile uzdahe, ali i natjerale gledatelje na gromoglasno navijanje. Prvi put u Poličniku se na jednom sportskom natjecanju okupio veliki broj gledatelja, po slobodnoj procjeni bilo je blizu tisuću posjetitelja. U utakmici za treće mjesto vidjeli smo lijep dvoboj bez velikog naboja pa tako u prijateljskom tonu momci iz Raštevića osvajaju treće mjesto i nagradu od dvije tisuće kuna dok su četvrti momci iz Franta dobili garnituru sportske opreme. Nakon utakmice za treće mjesto dame su odradile svoju utakmicu koja je bila zanimljiva i vidjelo se da i one znaju igrati nogomet, a naročito kod pobjednica Dijane Alić i Matee Žilić, dok kod IPA zadarske najbolje su bile Marina Milovac i Petra Grgurić. Nakon toga uslijedilo je dugo očekivano finale i to u srazu dviju ponajboljih momčadi našeg područja, a to su Tin i Fresti. Prije samog početka utakmice organizatori su priredili bakljadu kako bi pozdravili finaliste. Utakmica je počela početnim ispitivanjem situacije jer niti jedni nisu htjeli jurišom dobiti prednost nego mudrom igrom obrane i protunapadima, pa tako i prvo poluvrijeme završava neriješenim rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu se krenulo na sve ili ništa pa tako iz jedne kontre Hrvoje Rogić dovodi Fresti u vodstvo od 1:0. Od tada utakmica malo gubi na kontroli jer igrači postaju malo nervozni kod obje momčadi. Dodijeljen je veliki broj žutih kartona koje su zaslužil igrači i to njih osam, pet igračima Frestija i tri igračima Tina. I da bi finale bilo pravo pobrinuo se kapetan Tina Marin Klanac koji je u posljednjim sekundama postigao zgoditak i veliko slavlje igrača Tina jer se ulazi u rulet šesteraca. U izvođenju šesteraca više sportske sreće imali su igrači Tina jer su postigli zgoditak više. Kod Frestija nisu pogodili Fatović i Rogić, a kod Tina Jakov Grcić, ali točku na “i” stavlja Stipan Vedrić svojim udarcem. Uz veliko slavlje Tinovci osvajaju prvo mjesto u Poličniku. Moraju se istaknuti tri igrača, a to su najbolji vratar turnira Rafael Baričić koji je bio neriješiva enigma na vratima te najbolji igrač turnira Stipan Vedrić i suigrač Jakov Grcić. Što se tiče organizacije turnira sve pohvale organizatoru su uputili svi sudionici turnira kao i mnogobrojni gledatelji, djelitelji pravde suci Ivan Zdrilić i Zdenko Bakarić svoj su posao odradili profesionalno i za čistu peticu. Na kraju zahvalnice sponzorima kao i sve nagrade najboljim sudionicima podijelio je Robert Barić, jedan od glavnih ljudi iz organizacijskog odbora turnira.
Stipan Vedrić – najbolji igrač turnira
– Počašćen sam nazivom najboljeg igrača na turniru i zaista odmah moram dati sve pohvale organizatoru na odlično organiziranom turniru, a suigračima zahvaljujem na pomoći jer bez njih normalno ne bih ni ja mogao biti najbolji. Još jednom hvala svima.
Rafael Baričić – najbolji vratar
– Hvala organizatoru na ovoj laskavoj tituli i na odličnom turniru, a ja evo sad moram se pobrinuti za proširenje vitrine doma jer pomalo nestaje mjesta za sve ove nagrade koje sam osvojio na malonogometnim terenima. Još jednom, hvala i mojim suigračima koji su mi pomogli da budem najbolji vratar turnira.
 


Poredak


1. MNK TIN – 13.000,00 kn + PEHAR
2. MNK FRESTI – 5.000,00 kn + PEHAR
3. RAŠTEVIĆ – 2.000,00 kn + PEHAR
4. MNK FRANTO – GARNITURA SPORTSKE ODJEĆE
POBJEDNICI VETERANI: MURVICA – PEHAR
POBJEDNICI DJECA: ZATON – PEHAR
Pojedinci
NAJBOLJI IGRAČ: Stipan Vedrić ( TIN)
NAJBOLJI VRATAR: Rafael Baričić (TIN)
NAJBOLJI STRIJELAC: Frane Fatović (FRESTI)




 


Finale


TIN 3 (1)
FRESTI 2 (1)
POLIČNIK – Igralište kod škole. Gledatelja: 800. Suci: Ivan Zdrilić i Zdenko Bakarić. Delegat: Josip Prskalo.
TIN: Baričić, Bakula, Drlja, Grcić, Fantov, Vedrić, Čulina, Juko, Šarlija, Marić, Klanac(1). Voditelji: Tiho Knežević, Rade Dundov i Edo Kvartuč.
FRESTI: Knez, Mičić, Rogić(1), Lovretić, Fatović, Jurlina, Kresović, Volarević, Perica, Klarin. Pavlović. Voditelj: Željko Bakarić.


 


Za 3. mjesto


FRANTO 0
RAŠTEVIĆ 2
FRANTO: Matak, S. Pavičić, Mičić, Buterin, Škara,I. Pavičić, Katalinić. Voditelji: Dragan Buterin i Frane Stjepan Škara.
RAŠTEVIĆ: Tokić, Miletić, Maračić, Kvesić(1), Pešut(1). Voditelj: Dragan Klarica.


 


Revijalna utakmica žena


OPĆINA POLIČNIK 3
I.P.A. ZADARSKA 0
OPĆINA POLIČNIK: Šare(1), Žilić, Dukić, Alić(1), S. Babić, I. Babić, Kevrić, Maruna, Marić(1). Voditelji: Elvis Čulina i Mile Žilić.
I.P.A. ZADARSKA: Miljanić, Alvir, Grgurić, Ivković, Štrkalj, Labus, Milovac, Alić, Maltež, Bačić. Voditelji: Zoran Zekić i Mario Šimić.