Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ambicije su gornji dio ljestvice

19.08.2011. 22:00
Ambicije su gornji dio ljestvice


U prvom kolu Zadar odlazi Hrvatskom dragovoljcu, a u drugom kolu u Zadar stiže Hajduk


Ovaj vikend  počinje novo prvenstvo Prve  HNL mladih u kojem su do  sada tradicionalno dobro  igrali kadeti i juniori Zadra.  Kada se zbroje rezultati obje  momčadi, već nekoliko sezona mladi su Zadrani oko  sredine ljestvice. U prvom  kolu prvenstva 2011./12.  kadeti i juniori odlaze put  Zagreba gdje će odmjeriti  snage s Hrvatskim dragovoljcom, momčadi koja je  prošle sezone nastupala u  Drugoj HNL. Za kadete nastupaju igrači rođeni 1995.  godine, koji su u momčadi  bili prošle sezone, a pridružili su im se i igrači  rođeni 1996. godine pristigli  iz pionira.
– Iza nas je pet tjedana  rada – kaže Zoran Erlić,  trener kadeta i dodaje:
Kadeti
– Zadovoljan sam zalaganjem igrača i pristupom  igri te ostvarenim planom i  programom. U prijateljskim  utakmicama koje smo odigrali iz utakmice u utakmicu  bilo je sve bolje i bolje.  Nadam se da smo greške  sveli na minimum i da  spremni ulazimo u Prvu  HNL. Na prvoj prozivci bilo  je dvadesetak novih igrača iz  županijskih klubova te sam  tako jednog odmah prebacio  u bolju skupinu, dok će ostali ostati u B skupini kod  trenera Bože Miletića koji će  igrati kao Zadar II u Županijskoj juniorskoj ligi. Vjerujem da ćemo iz te skupine  izvući nekoliko igrača za prvi sastav. Za sada velik broj  igrača konkurira za prvu  momčad, što mi daje mogućnost raznovrsnosti u igri,  mijenjanju igrača itd. Kada  je klupa jaka, kvalitetniji je  rad na treningu pa je logično  da je u konačnici i kvalitetnija igra.
O očekivanjima u prvenstvu Erlić kaže:
– Neke protivnike smo susretali u mlađim uzrastima,  ali je stanje jako promjenjivo  pa tako i kvaliteta.  Međutim, jasno je da su u  prvom planu Hajduk i Dinamo koji manje više uvijek  vode glavnu riječ oko borbe  za prvo mjesto. Uvijek se  nađe netko tko ih na neki  način barem minimalno  ugrožava. Teško je reći što  očekujem u prvenstvu, ali  zadovoljni bismo bili plasmanom u gornji dio ljestvice. Ako se ukaže šansa za  nešto više, odnosno to ba  budemo bliže vrhu pokušat  ćemo i to.
Juniori
Juniorska momčad, također, je doživjela promjene  nakon odlaska prošlosezonskih juniora i ulaskom kadeta u momčad. Iza trenera  Josipa Butića također je pet  tjedana rada i nekoliko odigranih prijateljskih utakmica.
– Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, dvije  protiv juniora Šibenika te  dvije protiv seniora Velebita  i Arbanasa, a sve četiri smo  pobjedili. Bilo je još nekoliko trening utakmica  naše A i B momčadi te s  kolegama kadetima. Trebale  su nam barem još dvije pripremne utakmice, ali teško  je sada naći protivnika i  povoljan termin. Možda će  nam to biti mali hendikep,  ali šta je tu je, moramo biti  zadovoljni. Sada imamo tridesetak igrača i većina će  trenirati zajedno, a oni koji  ne budu u krugu kandidata  za utakmice Prve HNL igrat  će u drugoj momčadi, odnosno u Županijskoj ligi.  Kroz tu ligu ovi mlađi se  mogu nametnuti, iako zapravo svaki trening služi za  dokazivanje.
Prošle sezone juniori su  od 16 klubova završili točno  u sredini ljestvice.
– Od trećeg do osmog  mjesta razlika je bila samo  tri boda. Da smo imali barem jednu pobjedu više bili  bismo dva, tri mjesta više.  Osim toga, ulaskom u polufinale Kupa napravili smo  dobar rezultat. Pred kraj  prošlog prvenstva u prvu  momčad smo priključivali  kadete tako da neki već imaju iskustva među starijima.
Na početku prvenstva Zadar odlazi Hrvatskom dragovoljcu, a u drugom kolu u  Zadar stiže Hajduk.
– Juniorske momčadi u Hrvatskoj doživjele su promjene, ali Hajduk uz Dinamo  je sigurno u Hrvatskoj najjača škola. No, i mi smo im  se dosta primakli. U dosadašnjim utakmicama smo  pokazali da se s njima  možemo dosta dobro nositi,  pogotovo na domaćem terenu. Ove sezone trebali bi  što prije sakupiti dosta bodova i na neki način osigurati ostanak i mir unutar  momčadi, a tada se može  mirnije i kreativnije igrati –  kaže Butić.


Imena




Kadeti
Livaković, J. Baraba, L. Baraba, J. Bašić, L. Bašić, Bilaver, Božić, Brkljača, Čirjak, Galešić, Marino Jurjević, Mario Jurjević, Kapović, Miletić, Miočić, Mitrović, Paleka, Pedić, Perica, Radovčić, Rudić, Sekula, Syla, Šamija, Uskok, Uzelac, Vidaić, Viduka, Zdrilić.
Juniori
Borgelott, Jurjević, Baričević, Ikić, J. Bašić, Colić, Gržan, Potočnjak, Zubčić, Jovančević, Mujić, Tomac, Marasović, Bralić, Petrić, Grbić, Babić, Bukša, Blažević, Gašpar, Barko, Bukvić, Asić, Lisica, Anić, Paleka, Pinčić, M. Bašić, Franov, Čolak.


1. kolo


Raspored 1. kola: Hrvatski dragovoljac – Zadar (21. kolovoza, 15,30 i 17,30 sati), Dinamo – Inter, Cibalia – Split, Slaven Belupo – Zagreb, Croatia Sesvete – Istra 1961, Osijek – Rijeka, Hajduk – Šibenik, Varaždin – Lokomotiva.