Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šibensku baladu pretvoriti u šansonu

19.08.2011. 22:00
Šibensku baladu pretvoriti u šansonu


Kod nas postoji doza gorčine zbog poraza od Lokomotive što mislimo ispraviti protiv Šibenika – kaže Jakov Surać


Susjedski derbi na Šubićevcu imat će  po najavama zvučnu kulisu na tribinama potpomognutu šibenskim Funcutima i najavljenim dolaskom velikog broja Tornadovaca, no ono bitnije  odigrat će se na travnjaku  gdje se očekuje neizvjesna  utakmica. Domaći nogometaši nisu pokazali nešto  posebno u prva četiri kola,  jer imaju tek tri boda koja  su uspjeli uknjižiti u jedinoj  domaćoj utakmici protiv Varaždina. Zadar je s druge  strane imao otvaranje iz  snova s ukupno sedam osvojenih bodova u prva tri  kola da bi prošlotjednim porazom 0:3 na Stanovima  protiv Lokomotive razočarali svoje navijače.  Šubićevac koji im nije tradicionalno naklonjen bi po  najavi kapetana Jakova Suraća mogao poslužiti kao  mjesto iskupljenja za neugodan poraz od Lokomotive. Taj veliki optimizam  počiva na igri iz prva tri kola  u kojima su Zadrani bili  rastrčani, razigrani i što je  najbitnije s kompaktnijom  sredinom te s jednom špicom, Santinijem, u vrhu napada.
– Kod nas postoji doza  gorčine zbog poraza od Lokomotive što mislimo ispraviti protiv Šibenika. Njima pak gori pod petama,  jednostavno moraju dobiti  te zbog svega toga predviđam pravu prvenstvenu  utakmicu u kojoj mi sigurno imamo što za reći.  Slična je situacija kao kad  smo gostovali u Varaždinu  prije dva tjedna gdje su  domaći nogometaši morali  dobiti, a nama je upravo taj  njihov imperativ olakšao  posao na terenu – otkrio je  Surać prije odlaska u Šibenik.
Recept za uspjeh kod Zadrana je poznat, a odstupanja neće biti kao što je to  bio slučaj protiv Lokomotive prošle subote. Makar  tako razmišlja Surać.
– Ako odigramo onako  kako znamo bit ćemo itekako opasni. Imamo recept  kako igrati u gostima i to  smo pokazali protiv Lučkog  i Varaždina. Sa zgusnutom  sredinom i Santinijem isturenim prema naprijed sigurno puno bolje djelujemo  nego kad igramo s dvije  špice. Tada smo mnogo  opasniji po gol protivnika,  jer u transformaciji dobijemo još dva igrača, Begonju  i Mršića koji onda sa Santinijem čine našu udarnu  iglu.
Od gostovanja u Varaždinu muku mučite sa stoperima. Jerbića nema, ali se  srećom vraća Jonjić.
– Imamo manjak igrača na  stoperskoj poziciji i tu će  struka najozbiljnije trebati  pronaći još jedno rješenje.  U Varaždinu smo ostali bez  Jonjića koji nam je vidno  nedostajao protiv Lokomotive. Još nam se u toj utakmici vrlo rano ozlijedio Jerbić tako da smo postali jako  hendikepirani u zadnjoj liniji. Došao je taj Talijan  Miglirioni, no on je još  uvijek na probi i ima probleme sa žuljevima. Dobro  je što se vraća Jonjić za  Šibenik, pa smatram da  neće biti velikih problema u  našoj igri prema nazad.
Osim želje za što boljom  igrom kapetan želi da se  eventualnom pobjedom na  Šubićevcu ponovno vrati  ona euforija koja se stvorila  do prije utakmice s Lokomotivom.
– Dokazali smo u prva tri  kola da možemo biti prava  momčad koja se može ravnopravno nositi s većinom  klubova u državi te smo jako  utučeni zbog lošeg dana i  igre protiv Lokomotive.  Sigurno smo s tom utakmicom razočarali mnoge  naše navijače i zato želimo  povratiti to povjerenje s  pravom predstavom u  Šibeniku – zaključio je kapetan Surać.


Tri gostovanja bez poraza




Računajući prošlu sezonu na posljednja tri gostovanja u Prvoj HNL Zadar nije doživio poraz (Rijeka, Lučko, Varaždin). Štoviše, igrači Dalibora Zebić ostvarili su dvije pobjede, u Rijeci (2:0) i Varaždinu (2:1). Zanimljivo, bile su to prve pobjede u Prvoj HNL Zadrana u gostima kod spomenutih klubova. Pitanje je hoće li se niz nastaviti i na Šubićevcu gdje Zadar u posljednja dva desetljeća nikad nije pobijedio. Inače, posljednji put u ligi Zadar je gostovanju izgubio 7. svibnja u Parku mladeži od Splita (2:3).
Š. Ć.


Gerc na klupu, Banović od prve minute


Dalibor Zebić ni kao igrač ni  kao trener Zadra nikada nije  pobijedio na Šubićevcu. Po  prekid tradicije Zebić kreće bez  Jure Jerbića, kojeg u momčadi  neće biti najmanje mjesec dana. No, u momčad su se vratili  Matej Jonjić i Josip Bilaver,  dvojac koji nije bio u konkurenciji za utakmicu prošlog kola s Lokomotivom. Na klupu će  Vedran Gerc, pa će tako među  pričuvama biti čak četiri napadača, osim Gerca, Ivančić,  Matošević i Gržan. Prvi put ove  sezone od prve minute u  momčadi će biti Igor Banović.
– Posljednji put u Šibeniku smo odigrali jako dobru utakmicu, ali sve se  to zaboravilo nakon poraza 0:2. Nadam se da možemo ponoviti onako  dobro izdanje, ali i da ćemo dobru igru znati naplatiti s ponekim golom –  kaže Zebić svjestan da mu momčadi domaći udarac protiv Lokomotive nije  najbolje sjeo.
– Očekujem puno bolji pristup svih nas od onoga koji smo imali protiv  Lokomotive. Šibenik izgleda kao dobra prilika za osvajanje boda ili sva tri  jer imaju dosta problema, a nisu ni najbolje ušli u sezonu – podvukao je  Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Con, Bilen, Jonjić – Bilaver, Surać, Banović,  Mršić, Begonja, Vasilj – Santini. Pričuve: Gluić, Maruna, Sarić, Ivančić,  Gržan, Gerc, Matošević.
Š. Ć.


Ćurjurić blizu odlaska sa Stanova


Razlaz Zadra i Ivana Ćurjurića sve je izvjesniji. U prva četiri kola Ćurjurić nije bio ni na klupi budući da je najprije suspendiran zbog neodlaska na gostovanje kod Lučkog. Potom, kada je vraćen na treninge s prvom momčadi, za njega nije bilo mjesta među 18 igrača koji su bili u konkurenciji za Varaždin i Lokomotivu. Premda se činilo da je požar ugašen očito je da baš i nije tako.
– Ćurjurić neće s nama putovati u Šibenik jer je u dogovoru s klubom otišao negdje u inozemstvo na probu. Gdje? Ne znam. On smatra da je u Zadru zapostavljen, pa očito želi pronaći drugi klub – rekao je Zebić.
Š. Ć.