Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Šoša: DUZS zbog samoreklame obmanjuje javnost

19.08.2011. 22:00
Šoša: DUZS zbog samoreklame  obmanjuje javnost


Svega sat vremena nakon što je ugašen  požar koji je jučer prijepodne planuo na Velebitu, područje Tulovih greda, stiglo  je priopćenje za javnost koje  potpisuje zapovjednik VZ  Zadarske županije Željko  Šoša.
– DUZS svojim  priopćenjem o požaru na Velebitu obmanjuje javnost, po  tko zna koji put, te zbog  samoreklame širi netočne informacije.
Dojava o požaru na Velebitu zaprimljena je jutros  prije 7.00 sati i na teren su  upućeni pripadnici DVD-a  Jasenice, a ne u 12.25 kako je  izvijestila Državna uprava  za zaštitu i spašavanje. Također, na terenu nije sedam  vatrogasaca s dva vozila, već  12 vatrogasaca i to četiri iz  DVD Jasenice, te osam iz  JVP Zadar, koji u gašenju  sudjeluju s tri vozila. Ovo je  samo jedno u nizu netočnih  izvješća koje je DUZS uputio medijima – navodi Šoša u  izvješću nakon što je DUSZ  priopćio kako je VOC Zadar  u 12.25 sati zaprimio dojavu  o požaru otvorenog prostora  na Velebitu, predio Tulove  Grede gdje je gorjela bukova  šuma na površini od oko dva  hektara. DUSZ je naveo i da  u gašenju navedenog požara  sudjeluju DVD Jasenice i  JVP Zadar, sa sedam vatrogasaca i dva vatrogasna  vozila te da im iz zraka pomoć priužaju dva Canadaira.
Inače, spomenuti požar lokaliziran je oko 14 sati kada  su ujedno prestale djelovati
zračne snage, dok su na  terenu i dalje ostali vatrogasci JVP Zadar i DVD Jasenice, koji raskopavaju i natapaju debele naslage lišća,  kako bi u potpunosti sanirali  požar, i kako ne bi došlo do  ponovnog aktiviranja istog.  U požaru je prema navodima  VOC-a izgorjelo 2-3 ha bukove šume.
Sukob na relaciji VOC Zadar – DUSZ zbog sličnih  razloga eskalirao je ljetos kada se ujedno i govorilo o  ukidanju broja “93” te preusmjeravanju svih hitnih poziva preko Centra 112.