Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Povijesni događaj za Kožino

Autor: Ante Vidović

19.08.2012. 22:00
Povijesni događaj za Kožino

Foto: Vladimir IVANOV



Mi više od pola stoljeća čekamo jedan objekt ovog tipa. Sada konačno možemo reći da je Kožino dio grada, a ne blizu gradu, rekao je Branimir Stručić


Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić obišao je u subotu novoizgrađenu javno društvenu građevinu u Kožinu. U zgradi vrijednoj 2,24 milijuna kuna nalazit će se ambulanta, dječji vrtić za dvadesetero djece i društvene prostorije. Obilježavanju završetka radova prisustvovao je i saborski zastupnik Božidar Kalmeta.
– Ovo je povijesni događaj za Kožino. Mi više od pola stoljeća čekamo jedan objekt ovog tipa. Zadnji koji je u mjestu izgrađen ove namjene bila je osnovna škola iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Sada konačno možemo reći da je Kožino dio grada, a ne blizu gradu. Naša djeca u mjestu mogu ići u vrtić, a ljudi u ambulantu, rekao je predsjednik MO Kožino Branimir Stručić.
– U dogovoru smo s pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije Josipom Kraljićem da se ovdje što skorije otvori ambulanta. Nju će moći koristiti i Dikljanci i Petrčanci. Ove godine u Kožinu radimo na proširenju groblja, postavljanju javne rasvjete, asfaltiranju cesta, uređenju plaža, rekao je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić.