Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tango večer na Narodnom trgu

Autor: Irena Jurjević

19.08.2012. 22:00
Tango večer na Narodnom trgu

Foto: Vladimir IVANOV



Prvih nekoliko plesova otplesao je László s partnericom prikazavši prisutnima kako uistinu izgleda vrhunski tango


Pedesetak plesača izmamilo je poglede, ali i pljesak građana i njihovih gostiju u subotu navečer kada su zaplesali na Narodnom trgu. Riječ je o mađarskim plesačima amaterima koji već imaju iskustvo pohađanja ljetnih plesnih kampova na jadranskoj obali, doznali smo od voditelja Budaia Lászlóa, višestruko nagrađivanoga svjetskog tango majstora. Prošle godine su boravili u Rovinju, a odabir sljedeće destinacije ovisi o adekvatnim uvjetima, kao i povoljnosti ponude. Prvih nekoliko plesova otplesao je László s partnericom prikazavši prisutnima kako uistinu izgleda vrhunski tango. Usklađenost, izuzetni plesni pokreti samo su dio demonstrirane umješnosti ovog dvojca. A kada je tango u pitanju godine nisu bitne. Tako su ovaj ljetni kamp pohodili i 20-godišnji pjevači, ali i 65-godišnjaci.
– Svatko tko voli tango i učiti, dolazi na ljetne kampove. Pojedine obitelji su tako spojile ljetne praznike s učenjem tanga, kazuje László. Ipak, tempo nije bio ništa blaži, nego u njegovoj akademiji u Budimpešti:
– Svaki dan smo imali vježbe tehnike, početničke, srednje i napredne, pojašnjava.
Zadar im se, kažu, iznimno sviđa, pa su tako iskoristili priliku u tjedan dana boravka da zaplešu i na Pozdravu Suncu. U Zadru su odsjeli u omladinskom hostelu, a hoće li i sljedeće godine Hrvatska biti njihova destinacija – još ne znaju, no svakako se nadaju, poručuju.