Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

FOTOGALERIJA: Župan Longin s pročelnicima primio zlatnu braću Fantela

20.08.2018. 11:07
FOTOGALERIJA: Župan Longin s pročelnicima primio zlatnu braću Fantela


Naš uspjeh nije samo naš, sve je to timski rad, jer bez timskog rada ne možemo se boriti protiv takvih zemalja kakve susrećemo na velikim natjecanjima. Možete imati talent, ali ako nemate logističku podršku zapnete na zadnjoj stepenici, a mi smo je, eto, uspjeli prijeći. Sada idemo dalje, tražimo još taj jedan posto više i tako ćemo i u Tokiju, pokušat ćemo doći u poziciju da osvojimo tu olimpijsku medalju, da to što smo osjetili Igor (Marenić, pa.a.) i ja u Riju 2016. osjeti i Miho, rekao je zlatni jedriličar i olimpijski pobjednik Šime Fantela na prijemu kod župana.
Prijem za Šimu i Mihovila Fantelu te njihov tim, aktualne svjetske prvake iz Danske, vratio je s godišnjeg odmora županijske pročelnike jer svi su htjeli stisnuti ruku zlatnim dečkima. Župan Božidar Longin naglasio je kako mu je čast ugostiti ne samo vrhunske sportaše, već prijatelje, gotovo pa familiju.
– Sjećam se kad ste se rodili, i jedan i drugi. Edo i ja smo prijatelji već dugo godina i znam što je sve prošao da bi stvorio dva zlatna sina, i on i vaša majka Katja, koja je ponijela najveći teret. Učinili ste nas ponosnima i sretnima, vi ste ti koji pronosite priču o ovom gradu i ovoj županiji cijelome svijetu. Vi ste ti koji morate biti uzor drugima, kad vas vide znat će da naporan rad mora uroditi plodom. Hvala vam za sve što ste napravili za nas! – rekao je župan Longin.
Fantelama je čestitao i predsjednik Športske zajednice Zadarske županije Vitomir Burčul koji je uz čestitke zlatnoj braći poželio da i Miho za dvije godine u Tokiju nosi medalju oko vrata.
– Ušli ste u povijest, vi ste perjanica Zadra, županije i cijele Hrvatske, rekao je Burčul.
Edo Fantela napomenuo je kako oni nisu samo obiteljska priča, već zadarska priča, te je zahvalio svima bez čije potpore ne bi "dogurali" tu gdje jesu. Istaknuo je tako Grad Zadar, Zadarsku županiju, Jedriličarski klub Uskok, gospodarstvenike, Dogus grupu, kondicijskog trenera Edija Stipića, fizioterapeuta i neslužbenog psihoterapeuta Dadu Burčula, liječnika Ivana Bačića, svoju tajnicu…
– Gdje god sam mogao iskoristio sam to zadarsko znanje, čitav niz ljudi. Priča je krenula još 1998. kada je Šime s JK Uskokom postao treći na svijetu, od tada smo postali zadarski brend. Ovaj projekt ljudima otvara oči da vide što imamo s ovim našim morem. I ovaj je rezultat produkt našeg Zadarskog kanala jer su uvjeti u Danskoj bili vrlo slični ovima kakve imamo u našem kanalu, rekao je Fantela dodavši kako je Šime ušao u povijest, Miho je postao svjetski prvak, a on sam postao je svojevrsni fenomen jedrenja među kolegama iz drugih timova jer je jedrenje sport bogatih svjetskih nacija pa je tim veći uspjeh jedne male zadarske obitelji.
Unatoč svom uspjehu, zlatni dečki ne daju se zaslijepiti sjajem svoje medalje.
– Izborena je Olimpijada 2020. što je bila moja najveća želja, ali ova zlatna medalja neće nas zavarati. Nastavit ćemo raditi naporno i sljedeće dvije godine jer jedino tako možemo doći u priliku za medalju na olimpijadi, bila ona brončana ili ova najsjajnija, rekao je Miho.
Koliko je volje, odricanja i rada, ali i vjere u ova dva vrhunska sportaša najbolje su ilustrirali njihov kondicijski trener Edi Stipić i fizioterapeut Dado Burčul zaključivši kako se radi o pravim profesionalcima koji su programirani za rad.
– Privilegija je raditi s ovakvim momcima. Iz dana u dan pokazuju da kod njih nema jučer već samo sutra i to nije floskula, oni zaista tako i žive, zaključio je Stipić, a Edo Fantela otkrio je i jednu anegdotu. Naime, Dado Burčul potpisao je ugovor s braćom Fantela za olimpijadu u Tokiju, još prije dvije godine.