Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Berlinu nastupa 16 hrvatskih atletičara, među njima i Zadranin Vladimir Gašpar

20.08.2018. 12:32
U Berlinu nastupa 16 hrvatskih atletičara, među njima i Zadranin Vladimir Gašpar


Od 20. do 26. kolovoza u Berlinu se održava Europsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti 600 sportaša iz 39 zemalja među kojima i 16 hrvatskih atletičara.
Hrvatske boje branit će četiri atletičarke i 12 atletičara koji će nastupiti u 17 disciplina ovisno o njihovoj kategoriji tjelesnog oštećenja.
"Očekivanja su velika premda je konkurencija iz godine u godinu sve jača i jača. Moja očekivanja su da se iz Berlina vratimo s pet do sedam medalja. Vjerujem da će iskustvo hrvatskih reprezentativaca odigrati svoje. Osim toga uspješno smo odradili pripreme i svi su spremni za najveće izazove," kazao je izbornik Damjan Sedić.
Izbornik Sedić je dodao kako će u Berlinu na Friedrick Ludwig Jahn sport stadionu nastupiti dokazani reprezentativci Zoran Talić, Velimir Šandor, Ivan Katanušić i Mikela Ristoski. U Njemačku je otputovao i Branimir Budetić koji se tek oporavlja od teške operacije ramena i od njega se očekujem da tek slijedeće godine dođe u pravu natjecateljsku formu.
"Od mlađih snaga moram istaknuti Vladimira Gašpara iz Zadra, Denija Černija iz Grubišnog Polja i Anu Gradečak iz Kutine od kojih u narednim godinama očekujem da bi mogli zamijeniti neke od reprezentativaca kojima se karijera približava kraju. Želio bih da Matija Sloup u kugli konačno prebaci 10m i tako probije psihološku barijeru kako bi dokazao da je pred njim vrhunska karijera kod bacača niskih rastom," dodao je Sedić naglasivši kako u Berlin odlazimo s jednim širim popisom kandidata za paraolimpijske igre koje će se 2020. održati u Tokiju.
"Što se tiče kvota za POI bio bi zadovoljan da ih dobijemo osam do devet, a kada bismo u Tokiju nastupili s deset atletičara bio bih doista presretan, jer se broj sportaša u atletici za Igre reducira, a vraćaju se i Rusi tako da će biti doista žestoka borba za svako mjesto koje vodi u Japan", zaključio je izbornik Damjan Sedić.