Završila četvrta Romantična noć u kraljevskom gradu Ninu

Slika korisnika valentinam
Jedinstvena manifestacija
U Romantičnoj noći svatko tko je poželio mogao se slikati ispod ljuboluka, romantični parovi tražili su označena kiss point mjesta na kojima su izmjenjivali poljupce, na Memory wallu upisivale su se uspomene i misli, a uživalo se i u živoj glazbi na više mjesta u gradu
Marin STULIĆ

Najljepše uspomene ostaju nam zauvijek u sjećanju, a kada nam je  teško rado ih se sjetimo jer nam daju snagu i motiv za daljnji prolazak  kroz život. One uspomene koje dijelimo s našim voljenima, čine trenutke vječnima. Jedan od takvih trenutaka za pamćenje bila je 4. Romantična noć, održana u subotu, 18. kolovoza u najromantičnijoj destinaciji Europe – hrvatskom kraljevskom gradu Ninu. U organizaciji Turističke zajednice grada Nina, i ove godine svi posjetitelji toga grada osjećali su se romantično i ispunjeno ljubavlju. Četvrtu godinu zaredom,  Romantična noć u starogradsku jezgru Nina privukla je iznimno veliki  broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i Europe. Otočić, koji i sam ima  oblik srca, bio je pun romantičnih instalacija i detalja kako bi se posjetitelji još ljepše osjećali.

Već na samom ulasku u stari grad, na početku mosta, kod kipa kneza  Branimira, Ninjane i njihove goste dočekala je klapska pisma, slavni  Petar Zoranić  te Rimljanke koje su prodavale romantičnu tombolu s  vrijednim nagradama.  Pored kipa kneza Branimira bio je postavljen romantični set – dvije stolice i stol na kojem je bio spomenar u koji su  posjetitelji upisivali svoje doživljaje. S druge strane mosta prodavale su  se ruže, a šetajući Ninom, susretali su se likovi iz prošlosti – kralj i kraljica koji su posjetiteljima dijelili romantične balone te rimska vojska. Rimljanke su imale koncert na ostacima najvećeg rimskog hrama na Jadranu, a posjetitelji su mogli uživati i u romantičnoj vožnji barkom  Ninske lagune. Jedina palma u središtu staroga grada, pored kipa Grgura Ninskog dobila je romantičnu crvenu mašnu jer je to omiljeno mjesto na kojem se turisti vole fotografirati. Da bi posjetitelji lako otkrili  najromantičnija mjesta za poljubce i fotografije pripremljene i podijeljene su mape grada sa označenih 20 točaka. Njih je trebalo poput  potrage za blagom otkriti u Romantičnoj noći. Ninske ulice i ugostiteljski objekti bili su okićeni romantičnim zastavicama, balonima i crvenim detaljima koji su asocirali na ljubav jer se upravo ljubav osjećala u  zraku i u svakom kutku ovog prelijepog romantičnog grada.

U Romantičnoj noći svatko tko je poželio mogao se slikati ispod ljuboluka, romantični parovi tražili su označena kiss point mjesta na kojima su izmjenjivali poljupce, na Memory wallu upisivale su se uspomene i misli, a uživalo se i u živoj glazbi na više mjesta u gradu. Ako se  netko slučajno umorio sjeo je sa svojom voljenom osobom na jednu od  klupica ljubilica, kupio ružu od Rimljanke te krenuo dalje u obilazak  ninskih ulica koje su skrivale mnoge romantične tajne... Prelijepa romantična i tajanstvena večer završila je vatrometom koji je prošarao  nebo iznad kraljevskog grada.

Sve u svemu, bila je to večer i noć za pamćenje. Završila je 4. Romantična noć u Ninu i već su započele pripreme za 5. Romantičnu noć  2019. na koju pozivamo sve dosadašnje, ali i buduće posjetitelje našega  grada, zaljubljene i sve one koji ljubav nose u svojoj duši.

Marija DEJANOVIĆ

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno