Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

DESETLJEĆA TRADICIJE Dok vrckava Maja Šuput pjeva, suprug prodaje slatka i osvježavajuća zadovoljstva

20.08.2019. 08:07
DESETLJEĆA TRADICIJE Dok vrckava Maja Šuput pjeva, suprug prodaje slatka i osvježavajuća zadovoljstva


Na Ribarskoj noći sa sajmom HOP-a u Tkonu na otoku Pašmanu nekoliko tisuća ljudi na Mulu s Majom Šuput je uglas pjevalo njene i bezvremenske hitove najvećih zvijezda hrvatske estrade.
– Ribarska noć u Tkonu se održana već 33 godine, još od 1986. te se uspješno nastavlja održavati sve do današnjih dana, kazala je Martina Rudić iz Turističke zajednice. S njom se slaže i njena kolegica Taki Rudić, dok načelnik Goran Mušćet svojom nazočnošću pomaže ribarskoj ekipi ŠRD Kunjke predsjednika Romea Radovića, koji na roštilju peku srdele i tunjevinu.


Otočki raj živi punim plućima
Nepregledno mnoštvo na Mulu, na sajmu HOP-a, uokolo pozornice, štandova s pečenom tunjevinom, srdelama, brudetom, fritulama, domaćim vinom. Ljeto je, vrijeme godišnjih odmora. Dupkom su pune okolne ulice i terase brojnih kafića te restorana i konoba: Sovinje, Trta mrta, Đardin, Leut, Terasa…
Do konobe Gajeta u uvali Lanđin nadnaravne ljepote na južnom Pašmanu, nažalost, nismo uspjeli doći.
– Ovaj otočki raj s brojnim turistima, vikendašima i gostima, te Kunjanima iseljenih po Lijepoj Našoj i inozemstvu ljeti živi punim plućima, tvrdi ovdašnji neimar Tihomir Benčić Benči.


Maja »gospodarila« razigranom publikom
Ova spektakularno-euforična Ribarska noć u sklopu bogatog Kunskog lita 2019., bila je jako dobar razlog da cijelu noć pristižu feštari sa cijelog otoka Pašmana, ali i preko mosta s otoka Ugljana te s kopna.
– Dakako i naturisti iz ovdašnjeg nudističkog kampa Sovinje, jedinog kampa koji pruža uslugu ovog vida turizma u Zadarskoj županiji, kazao je Dino Smoljan, direktor Orlić d.o.o. Tkon, općinskog dioničkog društva koje upravlja kampom koji obara sve turističke rekorde.
Ritmovima svojih pjesama Maja je rasplamsala atmosferu te i one najmirnije natjerala na ples. Zaraznom energijom pjevačice, brzim ritmom i poznatim hitovima, publika je pjevala, vrištala i veselila se.




Majushka On The Road kućica
Naime, Maja je »gospodarila« razigranom publikom koja je na njenim mig pjevala, plesala i skakala. »Svatovska«, »Ne lomi mi srce, lomi mi krevet«, »Kamikaza«, »Amnezija«, »Djevojačko veče«, »Dvije lude«, »Diko Moja«, »Dobra djevojka«, »Nek’ ti bude«, samo su neki od hitova kojima je vzanosna Maja u seksi izdanju oduševila publiku. Maja Šuput (40) se u svibnju udala za voljenog čovjeka, bivšeg direktora šibenskog hotelskog kompleksa, Nenada Tatarinova (37). A dok atraktivna Maja neumorno pjeva, skače i pleše njen suprug Nenad istovremeno prodaje piće, vino, pivu, mineralnu vodu, sokove, pjenušac te kape i drugo. Naime, popularna pjevačica pokrenula je brend Majushka te tijekom ljetne turneje sa sobom vuče Majushka On The Road kućicu za prodaju slatkih i osvježavajućih zadovoljstva. Suprug prodaje, a Maja uskače tijekom pauze, između dva seta pjesama.
Kunjanima, žiteljima Tkona, koji na feštama i fešticama tijekom ljetnog šušura u srpnju i kolovozu zarađuju za »crnu« nije bilo baš svejedno. Međutim, bili ljuti ili ne, slagali se s tim ili ne, i to je neizostavni dio Majinih ovoljetnih putešestvija.
Još jednom velika hvala Stipi Ivanoviću Cipri koji s brodom Stella Maris tijekom ljeta ima poslije ponoćnu prugu na relaciji Tkon-Biograd-Tkon, jer je zadnji trajekt za kopno oplovio još u 22 sata, prerano za ljetni život.