Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Policija u suradnji s državnim odvjetništvom ušla u Elektru Zadar!

20.08.2019. 08:38
Policija u suradnji s državnim odvjetništvom ušla u Elektru Zadar!


U ponedjeljak ujutro iz Policijske uprave zadarske službeno je potvrđeno da su poslovni odnosi Elektre Zadar i »Lav zaštite« Antuna Novoselovića postali predmet interesa i domaćeg pravosuđa, odnosno da su u tijeku policijski izvidi u Zvonimirovoj i Zrinsko Frankopanskoj 20.
»Policijska uprava zadarska je u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom započela provođenje izvida, koji su sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni, dok će javnost po dovršetku o rezultatima izvida biti pravovremeno obaviještena«, stoji u dopisu iz PU zadarske.
Za unosno poslovanje bivšeg šefa zadarske Krim policije i prvaka SDP-a u Zadru Antuna Novoselovića i njegovog »Lava«, podsjetimo, doznalo se sasvim slučajno – javnom objavom Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je 17. lipnja ove godine poništena dva milijuna vrijedna Elektrina Odluka o odabiru »Lav zaštite« za posao očitanja brojila potrošnje električne energije kroz naredne dvije godine.
Tim tragom, u samo nekoliko dana razotkriveno je da je zadarska ispostava HEP-a na temelju ugovora i narudžbenica za čišćenje, očitanja brojila i(li) usluge dojavnog centra kroz posljednjih deset mjeseci tvrtki primarno registriranoj »za tjelesnu i tehničku zaštitu« isplatila gotovo milijun kuna; da Elektra Zadar i nakon poništenog natječaja posao očitanja brojila iz mjeseca u mjesec dodjeljuje Novoselovićevom »Lavu« koji, proizašlo je pred Komisijom, nema niti ljude za obavljanje rečenog posla. U finalu, na vidjelo je izašla i jasna nečija namjera da se od javnosti skrije svaki trag ove neobične poslovne suradnje.
Sve do našeg insistiranja na svim detaljima njihova zajedničkog biznisa, u jednom trenutku i uplitanja u cijelu stvar i Povjerenika za informiranje RH, daleko od očiju javnosti, u nekoj od ladica HEP-a umjesto u javnom Registru ugovora, skriveni su bili svi dokazi o poslovanju ove dvije tvrtke.
Tek 13. kolovoza, nakon što je policija ušla u Elektru Zadar i cijela se stvar zakotrljala, ugovori su konačno objelodanjeni u Registru EOJN-a. Iz njih proizlazi da Novoselovićev »Lav« do sada ima sedam ugovora s Elektrom Zadar, a putem narudžbenica pet puta od njega su naručene usluge čišćenja i dojavnog centra. Sve, kako smo uvodno rekli, u iznosu tek nešto manjem od milijun kuna. (Arijana BARABA)