Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

A sad ono pravo

Autor: Viktor Bogut

19.09.2008. 22:00
A sad ono pravo


Kinez nam je stigao. Sada smo ipak u najjačem sastavu. Osječani su nešto slabiji nego lani. No, mi moramo biti maksimalno koncentrirani – kaže Davor Karlović
U drugom kolu Prve stolnoteniske lige Donat danas u 14 sati dočekuje Vodovod Osijek. Nakon što su u prvom kolu poraženi u Zagrebu, Zadrani danas na neki način imaju imperativ pobjede, pošto nije ugodno u prvenstvo ući s 0:2. No, svjesni su stolnotenisači Denisa Karlovića da poraz od Zagreba (bivši Večernji list) nije nikakav kiks, pogotovo ako se uzme u obzir da je došao u trenutku kada je momčad nastupala bez najboljeg igrača, Kineza Jia Zhenga.
– Sada je to drukčija priča. Ovaj put ipak igramo sa Zhengom – kaže Davor Karlović, od kojega se i ove sezone očekuju dobri nastupi. On i Zheng bi trebali biti udarni dvojac domaćeg prvenstva.
– Kinez se vratio prije dva dana. Nadam se da se aklimatizirao. Problem bi mogao biti što se on već prilagodio novim pravilima, koja kažu da nema lijepljenja guma pet dana prije meča. Budući da u Hrvatskoj to pravilo stupa na snagu tek od nove godine, njegove lopte bit će kudikamo sporije. S druge strane, od iduće godine, kada se ostali igrači budu tek trebali priviknuti na to, on će biti spreman.
Novo pravilo nosi i sasvim drugi pristup u stolnom tenisu?
– Sigurno. Prednost će imati oni igrači koji budu imali bolju tehniku. A opet će se stolni tenis dodatno približiti gledateljima. Lopte će biti sporije, izmjene će duže trajati.
Danas je potrebno svladati Vodovod?
– Vjerujem u pobjedu. Oni su ostali bez Jakova Krivića koji je otišao u Švicarsku. Ostali su ima Kinez Ling Tao, Filip Slamek, a na mjestu trećeg igrača imaju juniora. Ipak, iako smo favoriti, Osječani su i dalje neugodna momčad i mi to moramo odigrati sa 100%, pogotovo jer ne znamo kako će naš Kinez reagirati sada.
Liga će ponovo biti zanimljiva?
– Sigurno. Zagreb je opet po igračima najjači. Osječani su nešto slabiji, no s druge strane, Libertas Marinkolor iz Dubrovnika se pojačao. Uz Nevena Juzbašića i Damira Atikovića doveli su iskusnog Marka Habijaneca, kojeg hrvatska javnost dugo nije imala priliku pratiti, no on je cijelo vrijeme dobro igrao u Njemačkoj. Bit će zaista zanimljivo, a između te četiri momčadi vjerujem da će se tražiti prvak Hrvatske.
Prošle godine sam plasman u regularnom dijelu prvenstva nije puno značio u doigravanju?
– Tako je. Mi smo u regularnom dijelu glatko osvojili prvo mjesto, a kasnije bili poraženi u finalu. Ovo je sve na neki način uvod u play off. Tu će se vidjeti tko je kakav i tko je najjači.