Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Povratak na livadu

Autor: Čedo Fabulić

19.09.2009. 22:00
Povratak na livadu


U organizaciji bokanjačkog KUD-a Bleke i konji održan je 5. memorijalni boćarski turnir Đani Kanjer Gaćo. Za razliku od prijašnjih, organizatori su odlučili da se peti turnir igra na starinski način, na livadi u predjelu zvan Galicija, gdje je pok. Kanjer običavao s društvom odigrati partiju balota.
– Odlučili smo da se svaki peti turnir igra po starinski, na livadi, kako se ovdje igralo od pamtivijeka. Ove godine smo išli na samo osam ekipa tako da se turnir može završiti u jedan dan. Neka bude zdravlja pa ćemo i deseti održati ovdje – kaže organizator Enio Meštrović.
Susret je počeo točno u podne, a završio je pred suton dana, taman na vrijeme s obzirom da nije bilo rasvjete. U međuvremenu tijekom igre i pauze boćari su se mogli okrijepiti “žujom” i vinom iz pota, dok su se za spizu pobrinuli meštri od kužine Ivor Piskorić, koji je skuhao brunzin fažola, te Marino Mirčeta, kojeg su svi hvalili za izvrsne tripice.
Prvo mjesto osvojila je ekipa Cilj, koja je proteklih godine uvijek bila sasvim blizu cilja, međutim, ove su godine zaista bili najbolji. Najuspješnijim momčadima pokale i odličja uručila su djeca pok. Kanjera, Tomislav i Mate. Najboljim igračem proglašen je Robert Dražević iz pobjedničke ekipe, dok je pokal za fair-play Armando Matešić Medo ponijela Puntamika. Pokal je kapetanu Darku Pavinu uručila Ivana Elza Matešić.
Rezultati: Dinamo – Cilj 10:21, Kumpari – A ti 11:21, Bokanjac – Puntamika 21:8, Šoma – Vinmar 21:11.
Polufinale: Cilj – A ti 21:16, Bokanjac – Šoma 21:11.
Finale: Cilj – Bokanjac 21:18. Za 3. mjesto: A ti – Šoma 21:0 (bb).


Momčadi


CILJ: A. Matešić, B. Matešić, Biloglav, Dražević.
BOKANJAC: V. Kanjer, P. Mrkić, I. Mrkić, Mrkić-Pestić.
A TI: Dražević, Olić, T. Kanjer, Meštrović.
ŠOMA: Š. Grdović, H. Grdović, Jukić, Zanki.
DINAMO: M. Kanjer, Radan, M. Pestić, Mrkić.
KUMPARI: B. Kanjer, Troskot, S. Pestić, Lozić.
PUNTAMIKA: Pavin, Mičić, Mirčeta, Nadarević.
VINMAR: P. Dražević, Radan, K. Dražević, Bradica.