Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Preko Muraja samo na noge

Autor: Elza Radulić-Toman

19.09.2009. 22:00
Preko Muraja samo na noge

Foto: Irena JURJEVIĆ



Sutra će za sav promet biti zatvoren Muraj, gdje će se kretati sudionici Europskoga tjedna kretanja. Iz tvrtke Obala i lučice poručuju građanima da sutra ne parkiraju, niti ne voze ulicom Bedemi zadarskih pobuna u cijeloj njezinoj dužini, od stare Tehničke škole do zgrade Tankerske plovidbe, a kojom će promet regulirati prometna policija. Bit će danas postavljeni i sutra ujutro otkriveni prometni znakovi na početku te ulice, koji će vozače upućivati da skrenu lijevo.
U sklopu Europskoga tjedna kretanja, namijenjenog zdravlju, u čemu sudjeluju i mnogi Zadrani, sutra će se pješačiti od Punte Bajlo do Pozdrava suncu, a hodat će se i po Muraj. Zato će promet vozilima biti zabranjen u vremenu od 7 ujutro do 17 sati popodne. S obzirom da ima mnogo Zadrana koji žive na Poluotoku, a svoja vozila uz mjesečnu karticu parkiraju na Muraju, u Obalama i lučicama su odlučili da će sutra vlasnici kartica za drugu zonu na Poluotoku moći parkirati u prvoj parkirnoj zoni, koja se proteže skoro cijelom dužinom Liburnske obale.
Inače, za sutra se preporučuje pješačenje, tako da bi svi oni kojima posao nije daleko trebali ostaviti auta doma, kao i oni koji idu drugim poslovima u grad. Vidjet ćemo sutra koliko je građana poslušalo ovaj prijedlog i koliko ih je sklono barem hodanjem pomoći svome zdravlju.