Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rekreativna biciklijada biogradskim ulicama

Autor: Jelica Farkaš

19.09.2009. 22:00
Rekreativna biciklijada biogradskim ulicama


Na biogradskoj rivi tijekom biciklijade bio je postavljen štand glavnog sponzora gdje se mogao vidjeti nagradni bicikl te ostali asortiman trgovine, a djelatnici bike shopa su tijekom cijelog poslijepodneva građanima besplatno popravljali bicikle
Obilježavanje ovogodišnjeg Europskog dana kretanja u Biogradu na Moru nastavljeno je i tijekom vikenda.
U dijelu programa koji obuhvaća događanja na otvorenom prostoru organizirana je i biciklijada. Glavna nagrada biciklijade je bicikl koji je donirao glavni sponzor događaja – Salon bicikala “Calimero” bike shop iz Zadra.
Na biogradskoj rivi tijekom biciklijade bio je postavljen štand glavnog sponzora gdje se mogao vidjeti nagradni bicikl te ostali asortiman dućana, a djelatnici bike shopa tijekom cijelog poslijepodneva građanima su besplatno popravljali bicikle.
– Oduševljeni smo ovom akcijom, složni su vlasnici bicikala kojima su djelatnici “Calimera” popravili ljubimce na dva kotača.
– Ma, naravno da sam zadovoljan, kazao je Boris, koji je također odlučio donijeti svoj bicikl na popravak.
– Popravili su mi kočnice, podmazali i sve sredili. Ma velika je to stvar. I ne samo zato što je besplatno, već jednostavno zbog toga što, iako su to manji zahvati, treba ih stručno napraviti. Prava je šteta da u Biogradu nemamo takve mogućnosti. Mnogi od nas imaju bicikle koji stoje, a itekako bi se još mogli koristiti, napominje Boris.
Među izloženim biciklima koje su građani rado razgledavali, posebnu pozornost privlačio je prvi model bicikla, kakav se i danas kupuje, doznali smo od prezentera.
Ipak, nitko ga ne kupuje za svakodnevnu vožnju, već više kao ambijentalni ukras. Cijena jednog takvog ukrasa kreće se oko 4.000 kuna.
Uz bicikle na istom prostoru bili su postavljeni i panoi s dječjim radovima na temu kretanja, a uz crteže, izloženi su i radovi rađeni mozaik tehnikom. Autori radova su polaznici dječjeg vrtića i učenici osnovne škole.
Na jednom od štandova mogli su se naći promidžbeni materijali Parka prirode Vransko jezero s poznatim ornitološkim rezervatom, kao i korisni leci o potrebi kretanja i doprinosu kretanja ukupnom zdravlju Udruge “Biograd na Moru – zdravi grad”. Uz akrobacije koje su biciklima izvodili spretni biciklisti te lijepo i sunčano vrijeme, koje je nakon kiše ponovno svratilo u Biograd, događanje na biogradskoj rivi bilo je odličan izbor za ugodno vikend poslijepodne.
Rekreativna biciklijada održana je u nešto izmijenjenom obliku pa je umjesto 24 odvoženo svega 12 kilometara, a nagrada, točnije dobitnik bicikla, bit će izvučen na sreću i to na završnoj priredbi u utorak.