Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Izostala sredstva za obnovu starog gradskog mosta

19.09.2010. 22:00
Izostala sredstva za obnovu starog gradskog mosta


Od subjekata unutar države nismo dobili očekivana sredstva koja su bila planirana kada smo donosili proračun za ovu godinu i za taj iznos smanjujemo proračun, rekao je Fabijanić
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga koja je održana u subotu raspravljalo se o trinaest točaka dnevnog reda među kojima je jedna od najvažnijih bila prva, izmjena i dopuna proračuna Grada Paga za 2010. godinu. Izmjenom i dopunom proračuna predloženo je smanjenje od 46.845.000 na 34.475.500 kuna. Kako je rekao gradonačelnik Ante Fabijanić, smanjenje proračuna je predloženo zbog toga što Grad Pag nije dobio sredstva iz državnog proračuna.
– Od subjekata unutar države nismo dobili očekivana sredstva koja su bila planirana kada smo donosili proračun za ovu godinu i za taj iznos predlažemo smanjenje proračuna, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Nema uplata iz Ministarstva i Fonda
Pojašnjeno je da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još nije uplatilo sredstva za obnovu starog gradskog mosta, a nisu stigla ni sva sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za izmjenu i dopunu proračuna glasovalo je osam vijećnika vladajuće koalicije (HSP, HSLS, HDZ, HSS, HNS i nezavisni vijećnik), a protiv su glasovala dva vijećnika SDP-a i vijećnik PSP-a.
Premda je proračun smanjen korisnici proračuna nisu zakinuti. Sredstva za rad KUD-u „Družina”, klape „Pag” i Karnevalske udruge „Markova kumpanija” nisu se mijenjala, a povećana su sredstva za Gradsku glazbu Pag, Ansambl “Sveti Juraj”, Udrugu paških čipkarica “Frane Budak”, Boćarski klub „Dinjiška”, Športsko društvo „Hajduk” iz Vlašića, NK Pag, Crveni križ Pag i za DVD Pag.
U aktualnom satu vijećnik HDZ-a Silvano Kuković je pitao kada će se donijeti prostorno-planska dokumentacija za Dinjišku, Vlašiće i Smokvicu.
– Na listi Urbanističkih planova uređenja su i planovi za Dinjišku i za Vlašiće kojima će se obuhvatiti sva naselja na južnom dijelu Grada Paga i ti će se planovi izraditi da bi stanovnici s tih područja mogli raspolagati svojom imovinom i da bi se privukli investitori, a ti planovi su na listi prioriteta, odgovorio je gradonačelnik Fabijanić.
Na muljevitim područjima graditi naselja
Eduard Maržić, vijećnik HSS-a je rekao da bi trebalo predvidjeti gradnju dvaju naselja u Južnoj uvali i uređenje plaža.
– Muljevita područja kod Paga i kod Dinjiške ničemu ne služe i na tom bi se području mogla izgraditi dva naselja, rekao je Maržić.
– Obišao sam Francusku da bih vidio što su oni napravili na sličnim područjima i oduševljen sam s onim što sam vidio. Naselja bi se gradila tako što bi se pojedini dijelovi uredili u stilu svake pojedine europske države i za takav projekt ćemo sigurno pronaći investitore.
Borko Oguić, vijećnik HNS-a je podržao izlaganje Eduarda Maržića.
– Smatram da se treba pripremiti prijedlog odluka o izmjeni Prostornog plana Grada Paga da bi se promijenile neke pojedinosti, odnosno da bi se neka rješenja u planu prilagodila investitorima jer će se na taj način omogućiti ulaganje, rekao je Oguić.
 


Ulice Evelinu Maržiću i Mati Šavri


Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku o imenovanju Ulice Evelina Maržića i Ulice Mate Šavra. Evelin Maržić i Mate Šavar su izgubili život u Domovinskom ratu i kako je rečeno, imenovanjem ulica im se odaje počast. Gradonačelnik Fabijanić je rekao da se prije izrade prijedloga odluke razgovaralo s članovima obitelji koji su dali suglasnost.




 


Odbijena rasprava o kanalu Pag-Košljun


Vijećnica SDP-a Zvjezdana Fabijanić je, u ime Kluba vijećnika SDP-a predložila da se u dnevni red uvrsti i rasprava o stavljanju izvan snage Odluke o izradi UPU-a kanal Pag-Košljun.
– Odluku o izradi kanala Pag-Košljun donijelo je Gradsko vijeće, ali odluka objavljena u Službenom glasniku Grada Paga nije u skladu s odlukom Gradskog vijeća i smatramo da treba ponoviti proceduru kako bi bila u skladu sa zakonom, rekla je vijećnica Zvjezdana Fabijanić.
Gradonačelnik Ante Fabijanić je odgovorio da je Gradsko vijeće Odluku o izradi UPU-a kanal Pag-Košljun donijelo jednoglasno i za nju su glasovali i vijećnici SDP-a.
– U donošenju odluke o izradi plana za kanal Pag-Košljun poštivana je procedura, a izradu tog plana ne financira Grad Pag tako da nemamo razloga stavljati odluku izvan snage. U tijeku je izrada studije utjecaja na okoliš o kojoj će raspraviti i Gradsko vijeće koje će o svemu donijeti konačnu odluku”, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro Vidolin stavio je prijedlog Kluba vijećnika SDP-a na glasovanje. Većina od osam vijećnika je bila protiv i prijedlog nije uvršten u dnevni red.