Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Regata jača od kiše i bure

19.09.2010. 22:00
Regata jača od kiše i bure


Regata je, unatoč lošem vremenu, uspješno održana i pozicionirala je Pag na karti najboljih surferskih destinacija Europe i stvorila brand surfbase, a ova regata je potvrda da se turizmom na moru može baviti i izvan glavnog dijela turističke sezone, rekla je Lana Božović, voditeljica regate i marketinga u kampu Šimuni


Unatoč nepovoljnim  vremenskim uvjetima, uz kišu  i buru od 40 do 50 čvorova u  Kampu Šimuni na Pagu  održana je Treća windsurfing  regata “Extreme Speed One  Hour Slalom 2010” i prva promotivna katamaran utrka “High Wind Catamaran Race  2010”.
Do petka ujutro u kamp  Šimuni stiglo je oko 150 natjecatelja, no nisu svi sudjelovali u regati. Mnogi su zbog  lošeg vremena odustali, tako  da su utrku uspješno odvozila  32 natjecatelja. U kategoriji  ESOHS za muškarce prvo  mjesto osvojio je Tine Slabe iz  Kopra u Sloveniji, na drugo  mjesto plasirao se Enrico Marotti iz Volovskog, treće mjesto osvojio je Zdravko Cerovac  iz Zagreba, a Jan Winkler,  također, iz Zagreba, osvojio je  četvrto mjesto.  
U kategoriji ESOHS za  žene gotovo sve medalje su  otišle u Zadar. Prvo mjesto  osvojila je Vedrana Brnčić iz  Voloskog, a onda redom slijede Zadranke, Ana Miočić  na drugom mjestu, Lada Perinović na trećem i Lovorka  Pedišić na četvrtom mjestu. 
U utrci katamarana do 19  stopa s dva člana posade sudjelovalo je sedam timova. Prvo  mjesto osvojili su Luka Čurko  i Marko Horvat iz Primoštena, na drugo mjesto plasirali  su se Sebastien i Thomas Dao  iz Francuske, treće mjesto osvojili su Draško Andrić i Igor  Lerman iz Zagreba, a četvrto  Enia i Romana Župan iz Zadra. 
– Regata je, unatoč lošem  vremenu, uspješno održana i  pozicionirala je Pag na karti  najboljih surferskih destinacija Europe i stvorila brand  surfbase, a ova regata je potvrda da se turizmom na moru  može baviti i izvan glavnog  dijela turističke sezone, rekla  je Lana Božović, voditeljica  regate i marketinga u kampu  Šimuni.
Regatu je organizirao Jedriličarski kluba Adria Sport,  a prihod od ulaznica uručen je  Udruzi DEBRA koja pruža  pomoć i podršku djeci koja su  oboljela od bulozne epidermolize.