Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

U bolnici uskoro otvorenje biblioteke s predavaonicom

19.09.2010. 22:00
U bolnici uskoro otvorenje biblioteke s predavaonicom


Prema očekivanju dr. Nakića, pregradna stijena, koja će dijeliti predavaonicu na dva dijela i namještaj, stići će kroz nekoliko dana, tako će do kraja mjeseca biblioteka s predavaonicom biti u funkciji


Biblioteka s predavaonicom, koja se od travnja ove godine uređuje na katu novoizgrađenog objekta u sklopu zadarske Opće bolnice iznad nove bolničke kuhinje, trebala bi profunkcionirati do kraja rujna. Naime, do tada bi trebala stići pregradna stijena i namještaj za biblioteku s predavaonicom.
Prema očekivanju dr. Darija Nakića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, pregradna stijena, koja će dijeliti predavaonicu na dva dijela i namještaj, stići će kroz nekoliko dana, tako će do kraja mjeseca biblioteka s predavaonicom biti u funkciji.
– Biblioteka s predavaonicom, koja se uređuje iznad nove bolničke kuhinje, što se tiče građevinskih radova je završena. Još se samo čeka da stigne pregradna stijena, koja će dijeliti predavaonicu na dva dijela. Uz to, nedostaje još i namještaj, koji će stići ovih dana, govori dr. Dario Nakić, dodajući kako će biblioteka s predavaonicom za korištenje bit spremna do kraja mjeseca.
Uređenje i opremanje biblioteke s predavaonicom stoji 1,3 milijun kuna bez PDV-a. Radove izvodi splitske tvrtka “Alkom”.
Inače, na katu objekta u kojemu je prošle godine otvorena bolnička kuhinja uz biblioteku s predavaonicom bit će u budućnosti i restoran za zaposlene. No zadarska Opća bolnica je dala prednost ulaganju u znanje i odlučila se za izgradnju, odnosno uređenje predavaonice s bibliotekom na sjevernom dijelu zgrade. Predavaonica će imati 110 sjedećih mjesta, a moći će se i pregraditi zidnom stijenom.
Vrijednost građevinskih radova iznosi milijun kuna. Što se tiče opreme, predavaonicu i biblioteku zajednički opremaju bolnica i Sveučilište u Zadru, koje će nove sadržaje koristiti za potrebe programa Studija sestrinstva. Oprema stoji oko 300 tisuća kuna.