Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zahvalnost hrvatskoj ženi i majci

19.09.2010. 22:00
Zahvalnost hrvatskoj ženi i majci


Sudionice Turnira imale su priliku pokazati umijeće u boćanju, udičarenju, pikadu, potezanju konopa, pečenju kolača, pita, torti i izvornih kolača…
Udruga “Žena ženi prijatelj” Splitsko-dalmatinske županije organizirala je u Pakoštanima u subotu 14. memorijalni ženski sportski turnir posvećen hrvatskoj ženi i majci kao zahvalnost za njene suze, bol, tugu, patnju, molitvu i nadu tijekom Domovinskog rata.
Turnir, koji je okupio oko 350 sudionica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, održavao se u OŠ Pakoštane. Osim spomenute Udruge, u organizaciji turnira sudjelovali su Općina Pakoštane i TZ Općine Pakoštane.
Program otvaranja turnira vodile su predsjednica Udruge “Žena ženi prijatelj” Mirjana Strizrep i Lucija Vulin. Nakon hrvatske himne i minute šutnje za poginule branitelje u Domovinskom ratu, okupljenima se obratila Mirjana Strizrep.
– Poznato je da su poruke koje smo odašiljali od osnutka naše Udruge 1993. godine glasile “Pomozimo jedni drugima” i “Ne dajmo da nam umre osmijeh na licu”. Da želimo doista pomoći, pokazali smo do sada organiziranjem brojnih humanitarnih akcija. Ovogodišnji prihod od lutrije je namijenjen Roku Peričiću iz Draga, koji boluje od cerebralne paralize, kazala je Strizrep.
U subotu je izabrana prva dama turnira koja se bira po ljepoti svog životnog djela. Ova laskava titula pripala je, kako je kazala, Strizrep, mladoj, šarmantnoj i samozatajnoj Danijeli Vulin, direktorici TZ Općine Pakoštane. Nakon preuzimanja nagrade, Vulin je svoju titulu posvetila ženama Pakoštana.
Potom je Strizrep uručila zlatne plakete suorganizatorima turnira, Općini Pakoštane i mjesnom TZ-u. Sponzori ovog događaja bili su Splitsko-dalamtinska županija i Općina Dugopolje.
Sportske discipline u kojima su natjecateljice sudjelovale su balote, udičarenje, pikado, igra “Čovječe ne ljuti se” i potezanje konopa. Održana je i nogometna utakmica između “elegantnih” i “elegantno popunjenih dama”. Osim toga, sudionice Turnira imale su priliku pokazati umijeće u pečenju kolača, pita, torti i izvornih kolača. Za pobjednice u svim disciplinama osigurane su medalje.
– Ono što nas posebno veseli je velik odaziv žena i majki iz Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine koje su uveličale ovaj turnir. Stigle su nam žene iz Busovače, Viteza, Kupresa, Kraljeve Sutjeske, Kreševa, Novog Travnika, Vukovara, Zagreba, iz mjesta i gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Škabrnje, Zadra, Mostara, Pakoštana i drugih gradova, zaključila je Strizrep.