Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Štićenici Latice crtežima zahvalili za igračke

19.09.2011. 22:00
Štićenici Latice crtežima zahvalili za igračke


Naša dječica svojim su gostima zahvalila lijepim crtežima, a kako je dogovoreno, ovu bismo suradnju trebali nastaviti izložbom radova naših učenika u Gradskoj knjižnici u Salima, kazala je Vesna Penjalov


Članovi Odbora za obilježavanje 100 godina Hajduka u Salima posjetili su danas Dječji vrtić za djecu s teškoćama u razvoju “Latica” i prigodnim darovima razveselili tamošnje mališane.
Riječ je o prvoj humanitarnoj akciji navijača Hajduka iz Sali za Dječji vrtić “Latica”, u kojem se nadaju da je događaj tek početak jedne lijepe suradnje.
Kako je pojasnio Dragan Orlić, predsjednik odbora za obilježavanje 100 godina Hajduka u Salima, svu financijsku dobit koju su navijači Hajduka iz Sali ostvarili manifestacijama kojima su obilježili 100 godina Hajduka, odlučili su dati u humanitarne svrhe.
– Mi, navijači Hajduka iz Sali, ove smo godinu s nekoliko manifestacija obilježili stotu godišnjicu Hajduka. Kao što smo i ranije najavili, ideja je bila da financijsku dobit od svih manifestacija proslijedimo u humanitarne svrhe. Tako smo sva sredstva koja smo prikupili od prodaje hrane i pića na nogometnim turnirima koje smo organizirali u tom povodu odlučili darovati nekome kome je pomoć potrebnija nego nama. Došli smo na ideju da to bude Vrtić “Latica” jer ovdje su djeca kojima treba posvetiti pažnju, kazao je Orlić, istaknuvši da su u ovoj akciji rado sudjelovali svi članovi Odbora na čemu im je vrlo zahvalan i na što je izuzetno ponosan.
Vesna Penjalov, ravnateljica Dječjeg vrtića “Latica”, kaže da ovakve donacije, ali i srdačni posjeti i druženje s djecom, za njihove štićenike puno znače.
– I danas su djeca dobila puno lijepih stvari, koje su nama uvijek potrebne, a i ova zajednička igra i druženje za naše je mališane velika stvar. Naša dječica svojim su gostima zahvalili lijepim crtežima, a kako je dogovoreno, ovu bismo suradnju trebali nastaviti izložbom radova naših učenika u Gradskoj knjižnici u Salima, kazala je Penjalov, napomenuvši da je i Dječji vrtić “Latica” s radom počeo s početkom nove pedagoške godine s ukupno 83 djece te da je trenutačno u tijeku adaptacija novoupisanih mališana.
Nakon što su članovi Odbora podijelili svoje bogate darove, dječica su im zahvalila najprije crtežima koje su samo nacrtali za svoje goste, a potom i zahvalnicom koju je godinama uručila ravnateljica.