Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sunčano i toplo sve do kraja rujna

19.09.2011. 22:00
Sunčano i toplo sve do kraja rujna


Svi oni koji još uživaju u suncu i moru, imaju razloga za radost jer ovo kratkotrajno osvježenje neće drastično utjecati na pad temperatura zraka i mora, kaže Kraljev


Jučerašnja dugoočekivana kiša donijela je kratkotrajno osvježenje i na širem zadarskom području. Zadarski meteorolog Duško Kraljev kaže da još ne možemo očekivati obilniju kišu, što će posebno ražalostiti poljoprivrednike i stočare.
– Svi oni koji još uživaju u suncu i moru, imaju razloga za radost jer ovo kratkotrajno osvježenje neće drastično utjecati na pad temperatura zraka i mora. Nesnosnih vrućina više neće biti, ali ni temperature neće znatno pasti, kaže Kraljev, dodajući da osjetno hladnije vrijeme s temperaturama od oko 20 do 25 °C i buru možemo očekivati danas i noćas. Već u srijedu očekuje nas lagani porast temperatura, kaže Kraljev i dodaje da će se lijepo i sunčano vrijeme zadržati sve do subote kada ponovno možemo očekivati blago pogoršanje vremena.
– More će i dalje biti ugodne temperature koja će se vrlo vjerojatno zadržati između 24 i 26 °C sve do kraja rujna. Još sam ovoga proljeća rekao da će jesen biti vrlo topla i sušna, što se pokazalo točnim. To će dobro utjecati na produljenje sezone, ali za poljoprivrednike, pogotovo maslinare, to nije dobra vijest. Čak će i listopad biti vrlo sunčan i topao mjesec. Svakako bi bilo dobro i korisno da u tom razdoblju padne više kiše, ali, nažalost, prave jesenske kiše možemo očekivati tek sredinom studenoga, dakle u srcu jeseni, najavljuje Kraljev.