Propala ponuda za mirno rješenje spora, država sudski iseljava Sveučilište

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Sveučilište u atraktivnoj zgradi odbrojava dane

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je Trgovačkom sudu u Zadru tužbu radi iseljenja Sveučilišta u Zadru i Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru iz Doma hrvatske mladeži. Budući da Sveučilište nije odgovorilo na prijedlog za mirnim rješenjem spora, Odvjetništvo se odlučilo na završni korak kojim bi u posjed Republike Hrvatske vratili njezino vlasništvo. S obzirom da je s pravne strane iscrpljena mogućnost oko dokazivanja vlasništva, Sveučilištu predstoji tek mogućnost privremenog odlaganja iseljenja, do kojeg će se nastava i dalje moći izvoditi u ovom objektu.

Dom hrvatske mladeži izgrađen je uz zgradu Sveučilišta samodoprinosom građana Zadra 1978. i 1981. godine. Općinski sud u Zadru 2011. godine briše uknjižbu društvenog vlasništva u korist Saveza socijalističke omladine Hrvatske - Općinska konferencija Zadar i nalaže uknjižbu prava vlasništva u korist Republike Hrvatske. Grad Zadar je podnio tužbu pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, no ta je tužba odbačena kao neosnovana. Stoga je ŽDO Sveučilištu u lipnju poslalo prijedlog za mirno rješenje spora u kojem im daje rok od tri mjeseca za iseljenje.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno