ZDBT - Sutra počinje četvrto izdanje jakog košarkaškog turnira

Slika korisnika valentinam
Spektakl humanitarnog karaktera
Autor: 
Nije tajna da igramo protiv protivnika koji su iznad naše razine, ali garantiram da ćemo u svim utakmicama davati sve od sebe i odigrati na najvišoj mogućoj razini - kazao je trener Zadra Aramis Naglić
Zvonko KUCELIN
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL - Zdenka Zrilić, Aramis Naglić i Šime Špralja

 Dvobojem njemačkog Brose Bamberga i ruskog Himkia sutra u 18 sati započet će četvrto izdanje Zadarskog košarkaškog turnira koji je i ove godine okupio velike europske momčadi, kojima će se ponovno priključiti momčad Zadra. Tako će uz spomenute sastave u prvoj skupini još igrati Fenerbahce Dogus, a drugu čine domaćin, Zadar te CSKA iz Moskve i Bayern. U 20.30, u drugom dvoboju će se sastati Zadar i Bayern. Na konferenciji za medije, koja se održala dan prije početka, turnir je najavila Zdenka Zrilić, predsjednica organizacijskog odbora i direktorica tvrtke S-event, a "pomoć" je imala u treneru Zadra Aramisu Nagliću i povratniku u momčad Zadra Šimu Špralji. 

- Ne mogu sakriti zadovoljstvo jer danas zajedno s trenerom i igračem Zadra najavljujem ovaj turnir, ali i što će Zadar nastupiti na njemu i već danas odigrati dvoboj s Bayernom - kazala je Zdenka Zrilić, koja je najavila još dva popratna događaja.
Dodatni događaji

- U subotu će se održati Kids day koji ćemo organizirati u suradnji sa Školom košarke Zadar i na koji pozivamo svu djecu da nam se priključe, uživaju i druže s velikim košarkaškim zvijezdama. Osim toga, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Zadru, napravit ćemo i Milenijsku fotografiju sutra  u 12.30 na Pozdravu suncu, a za taj događaj bit će zadužen Šime Strikoman - dodala je glava organizatorica turnira. Na pitanje o rosterima momčadi, odnosno o igračima koji su do nedavno igrali na Europskom prvenstvu, je odgovorila:

- U ovom trenutku mogu reći da sam dobila informaciju da će Fenerbahce Dogus nastupiti u punom sastavu. Što se tiče Alexeya Shveda, njegov nastup još nije potvrđen. On stiže u Zadar, a po riječima njegova trenera, hoće li i nastupiti, ovisit će o njegovu stanju. Svakako da bi svi mi voljeli vidjeti to majstora na turniru. 

Također valja istaknuti kako Bayern u Zadar stiže kompletan, što znači da će nastupiti i tri reprezentativca Srbije, dok će za Brose Bamberg igrati Nikolić koji je imao vrlo važnu ulogu u pobjedi Slovenije u finalu Europskog prvenstva.

Mjesto među zvijezdama

A svoje "mjesto među zvijezdama" traži i KK Zadar, koji već danas ima veliki izazov protiv Bayerna, a ne treba niti govoriti kakvog Zadar ima protivnika sutra (CSKA).

- Prije svega želim istaknuti zadovoljstvo činjenicom da možemo sudjelovati na ovom turniru. Nije tajna da igramo protiv protivnika koji su iznad naše razine, ali garantiram da ćemo u svim utakmicama davati sve od sebe i odigrati na najvišoj mogućoj razini - kazao je trener Zadra Aramis Naglić.

Valja istaknuti da danas u rosteru Zadra biti i Luka Božić, koji je tek u utorak navečer potpisao dvogodišnji ugovor, no radi ozljede neće biti Jakova Vladovića (i to duže vrijeme), a upitan je i nastup Amerikanca Prestona Knowlesa, koji ima problema s ramenom desne ruke.

- Dolazak Luke Božića je dobra stvar za klub. Radi se o mladom, potentnom igraču, koji je već i B reprezentativac i sigurno da ga je dobro imati u svojim redovima. Očekujem od njega da nam pomogne ove sezone.

Trener Zadra uputio je i poziv navijačima Zadra, ali i svim ljubiteljima košarke.

- Pozivam i sve navijače da pogledaju odličnu košarku, da vide niz pojedinaca koji su imali veliku ulogu na Europskog prvenstvu, a i radi humanitarnog karaktera, pozivam navijače da napune dvoranu. 

Premijera pred svojim navijačima

Razlog za napuniti dvoranu zadarski navijači imaju i zbog činjenica da će današnji dvoboj Zadra i Bayerna ujedno biti i prvo predstavljanje domaće momčadi pred svojim navijačima ove sezone.

- Izlazak pred svoju publiku nešto je sasvim drukčije od svih utakmica koje smo do sada odigrali. Nadam se da će dvorana biti dobro ispunjena i da ćemo mi biti na visokom nivou. Ne samo u ovom turniru, nego cijele sezone i da ćemo svojim pristupom i igrama vratiti i mlađe i starije navijače na tribine - izjavio je Šime Špralja, koji se nakon dosta godina izbivanja, vratio u svoj klub.

- Drago mi je da moj košarkaški krug završava u Zadru. Koliko će to dugo trajati, vidjet ćemo. Ali na meni je da ispunim očekivanja trenera i kluba. Za sada nas prate neki objektivni problemi, ali mi se moramo odvojiti od njih i nadoknaditi to na treninzima i uvjeren sam da će to s vremenom i uroditi plodom.

Vladović "out" dva-tri mjeseca

Na žalost, kao što smo pisali, obistinile su se crne slutnje i Jakov Vladović će izbivati s terena dva do tri mjeseca.

- Radi intervencije na skočnom zglobu ostali smo bez kapetana Jakova Vladovića i  to na duže vrijeme. Ne treba niti govoriti koliko je to težak udarac za nas. Radi se o  našem najiskusnijem igraču, koji je i prošle godine, pogotovo u završnici prvenstva,  dokazao koliko nam je važan. No, ovaj hendikep nećemo smatrati tragičnim. Što je  tu je. Nadamo se da će Vladović biti spreman za drugi dio sezone, a mi moramo ostati pozitivni, imati dobru atmosferu, kvalitetno raditi i samo na taj način možemo  napraviti željeni rezultat - kazao je Naglić, koji jučer nije mogao dati odgovor na pitanje hoće li se tražiti zamjena za Vladovića.

- Kako smo tek danas potvrdili da će Vladović duže izbivati, nismo  još odlučili o danjim potezima. Moramo vidjeti hoćemo li dovesti za taj period novog  igrača, naravno u okvirima budžeta kluba, ili ćemo se pokrpati s ovime što imamo.

Kako je i dalje Zadar "tanak" na vanjskim pozicijama, a u ovom trenutku je ostao  na Lovri Bašiću, Prestonu Knowlesu, Luki Božiću, Mislavu Brzoji i Toniju Jelenkoviću, valja očekivati da će u idućim danima dogoditi se još jedan (ili dva) nova potpisa. Uz problem na "jedinici" koji je nastao Vladovićevom povredom, moguće je i  angažiranje još jednog igrača na poziciji niskog krila.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno