Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stečajni upravitelj još nije donio odluku o raspodjeli novca

20.09.2019. 12:46
Stečajni upravitelj još nije donio odluku o raspodjeli novca


Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ana Markač oglasila se jučer priopćenjem u vezi prosvjeda bivših radnika Croatia Zadar- linea (CZL) i odluke Visokog trgovačkog suda (VTS) Republike Hrvatske od 25. srpnja 2019. koja se također odnosi na predmet ove propale tvrtke. Navela je kako je odluka VTS-a Trgovačkom sudu u Zadru dostavljena 12. kolovoza 2019., ali je zbog godišnjih odmora i zbog brojnosti predmeta i redoslijeda hitnosti ova odluka tek prije nekoliko dana otpremljena strankama.
– Navedena odluka, kao i odluka koja je njome ukinuta, ne odnosi se na tražbine svih bivših radnika Croatia Zadar- linea d.d., već samo nekolicine. Kada je riječ o novčanom iznosu koji navodno stoji na računu i koji sud ne želi i odbija rasporediti radnicima, za istaći je kako iz zadnjih izvješća stečajnog upravitelja proizlazi da nisu ostvareni uvjeti za naknadnu diobu (stečajne mase CZL-a, op.a.) jer još uvijek nema sredstava za tu diobu, ističe sutkinja Markač dodajući kako je stečajni upravitelj taj koji je dužan sudu predložiti naknadnu diobu imovine u stečajnom postupku (npr. u vidu isplate radnicima), a sud tek po njenom primitku odlučuje o osnovanosti prijedloga stečajnog upravitelja.
– Dakle, stečajni upravitelj sudu nije predložio naknadnu diobu, slijedom čega u ovom trenutku nema ni uvjeta za nikakvo odlučivanje o isplatama bivšim radnicima navedenog stečajnog dužnika,zaključuje se u priopćenju sutkinje Ana Markač, zamjenica glasnogovornice Trgovačkog suda u Zadru.