Turistička ruta - poveznica talijanskih i hrvatskih regija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
»HERCULTOUR« U Kneževoj palači održana završna konferencija projekta
Spomenuti je projekt, za koji je Zadarska županija vodeći partner, vrijedan 1.176.467,40 eura te odobren za financiranje putem »Standard +« poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. S provedbom je počeo 1. siječnja 2018.
Arif SITNICA
Na konferenciji za medije moglo se čuti kako je vrijednost projekta za područje Zadarske županije 186.469,80 eura

Na koji način što bolje upravljati i raditi promidžbu održivog turizma u Hrvatskoj i Italiji zasnovanog na zajedničkom kulturnom nasljeđu? Konkretno - kako poboljšati infrastrukturu, turistički proizvod, educirati djelatnike u turizmu, podignuti svijest zajednice o potrebi sudjelovanja u razvoju turizma na lokalnoj i međunarodnoj razini te kako ojačati kapacitete lokalnih i međunarodnih ruta kulturnog turizma? Teme su to koje su se obrađivale u sklopu projekta »HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening« (»Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara«), kao nastavka projekta HERA - »Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana«, čija je završna konferencija za novinare održana jučer u Kneževoj palači.
Govorio je voditelj projekta Krešimir Grubić, a u fokusu njegovog izlaganja je bila turistička ruta pet regija, dvije u Italiji: Abruzzo i Rimini-Ravena te tri u Hrvatskoj: Zadarska županija, Gorski kotar i Šibensko-kninska županija.
- Sve ove regije povezuje još rimsko doba i upravo je to temelj na kojem smo napravili ovu rutu, naglasio je Grubić te detaljnije nabrojao koje su to sve kulturne znamenitosti svakog od područja koje imaju zajedničku poveznicu i na koji način se to može turistički valorizirati.
Spomenuti je projekt, za koji je Zadarska županija vodeći partner, vrijedan 1.176.467,40 eura te odobren za financiranje putem »Standard +« poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. S provedbom je počeo 1. siječnja 2018. godine te za cilj, spomenuto, ima kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno-turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti. Uz partnere iz Hrvatske, Primorsko-goransku županiju, Šibensko–kninsku županiju i Dubrovačko-neretvansku županiju, projekt provode i partneri iz Italije: COPE (regionalna razvojna agencija) i ADSU (agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija »Romagna« (regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija. Vrijednost projekta za područje Zadarske županije iznosi 186.469,80 eura.

 

 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Spomenuti je projekt, za koji je Zadarska županija vodeći partner, vrijedan 1.176.467,40 eura te odobren za financiranje putem »Standard +« poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. S provedbom je počeo 1. siječnja 2018.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno