Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pred nama je možda i posljednja “ljetna” nedjelja. Uživajte u njoj, jer već sutra stižu neverini

20.09.2020. 09:22


“U nedjelju će još u većini Hrvatske biti suho i sunčano, po nekim nizinama uz kratkotrajnu jutarnju maglu, te toplije nego u subotu. Od ponedjeljka promjenjivije i oblačnije, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, posebice na Jadranu, te u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Nekima bi mogla smetati i južina, a osobito u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i iznadprosječna toplina, ponegdje možda čak i još poneki vruć dan”, navodi HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.
U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Ujutro, kada je ponegdje moguća i kratkotrajna magla, bit će svježe, no ipak manje nego u subotu. Danju pak toplije, i do 26 °C. U središnjoj Hrvatskoj sunčano, uz samo malo oblaka, ujutro mjestimice i maglu. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 9 °C, a najviša dnevna oko 23 °C. U zapadnim krajevima također mnogo sunca, do sredine dana i vedro, a po kotlinama ujutro mjestimice magla, osobito u Lici. Vjetar većinom slab, podno Velebita ujutro ponegdje umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 21 °C u gorju do 28 °C na sjevernom Jadranu.
I u Dalmaciji će prevladavati sunčano, veći dio dana i vedro. Temperatura ujutro malo niža nego u subotu, osobito u unutrašnjosti Dalmacije, a danju podjednaka, između 27 i 30 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, poslijepodne i zapadni, a ujutro duž obale lokalno burin. Na jugu Hrvatske sunčanije, većinom vedro, uz slab vjetar, prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. More malo valovito. Najniža jutarnja temperartura od 16 °C u zaobalju do 22 °C na obali, a danju vrlo toplo, ponegdje i do 30 °C.”
I u ponedjeljak će na kopnu prevladavati sunčano, no u gorju poslijepodne uz mogućnost lokalnih pljuskova. U utorak i srijedu uz promjenljivu naoblaku kiše će povremeno biti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a moguća je i drugdje, pa i u obliku pljuskova. Na istoku u utorak još pretežno sunčano. Vjetar slab, a u srijedu umjeren jugozapadni. Temperatura u blagom porastu.