Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Puntamičani na otvaranju sezone razbili Škrljevo

20.09.2020. 08:58


Ako se po jutru dan poznaje, onda će košarkaši Sonik-Puntamike imati sasvim lijepu sezonu. U prvom kolu HT Premijer lige razmontirali su Škrljevo u gostima i dokazali, ono što je doduše i bilo jasno prije početka sezone, Puntamičani su skupili jako dobru momčad i bit će bitan faktor u ovoj ligi.
Domaći sastav držao se samo u prvoj i u prvih pet minuta druge četvrtine. Nakon toga su zadarski košarkaši preuzeli kontrolu nad svim aspektima utakmice.
Marinu Vručiniću pripala je čast da postigne prvi koš za Sonik-Puntamiku u »korona« sezoni 2020./21. u 25 sekundi prve četvrtine prvog kola HT Premijer lige u gostima kod Škrljeva. A doslovno cijela prva dionica igrala se koš na koš i osim što su Puntamičani u jednom trenutku tricom već spomenutog Vručinića poveli 9:6, u ostatku dionice niti jedna momčad nije imala više od dva razlike.
No, Lovre Runjić s košem i dodatnim bacanjem te Tomislav Cvitković su u 11. minuti odveli Sonik-Puntamiku na +5 (15:20), a dva obranjena napada dali su vjerovati da će zadarski sastav preuzeti kontrolu nad utakmicom. Tako nije bilo. Ekspresno se vraćaju domaći igrači serijom 10:0, koju prekida Runjić, koji igra odlično u drugoj dionici. No, Škrljevo tada Zadrani zaustavljaju, u iduće tri minute rade 14:1 i nakon trice Filipa Jošića dolaze na +8 (26:34), na što klupa Škrljeva odgovara minutom odmora. Ne pomaže. Škrljevo potpuno gubi konce, promašuje otvoreni šut za tri, gubi dvije lopte, a za Sonik Jošić pogađa novu tricu, a dvicu dodaje Jukić za rekordnih +13 (26:39), a nakon toga Jukić atraktivnim košem pogađa za 26:41, sedam sekundi prije kraja dionice. Na žalost Puntamičani se nisu uspjeli obraniti u tih sedam sekundi i Mario Rajčić u zadnjoj sekundi pogađa tricu za 30:41. U prvih 20 minuta vidjelo se da Sonik ima kvalitetniju i konkretniju momčad od Škrljeva, Zadrani su odigrali jako dobro u defenzivnom dijelu, a vrlo kvalitetno napadački u drugom dijelu druge četvrtine što im je i donijelo ozbiljnu prednost pred nastavak dvoboja. Inače, zanimljivo je istaknuti da u prvih 20 minuta, organizatori igre Sonik-Puntamike Jakov Vladović, Dino Palčić i Teo Petani nisu imali niti jedan postignuti koš. Dok Petani nije imao niti jednu asistenciju, Palčić i Vladović imali su dvije.
A treća četvrtina je počela odlično za goste. Škrljevo je krenulo podizati agresivnost. No, u toj jurnjavi su izgubili dvije lopte i napravili namjernu pa je Cvitković prvo zabio dva slobodna bacanja pa onda i dva koša i na semaforu je stajalo 30:35. Obrana Sonika je bila i dalje vrlo dobra i domaći igrači izuzetno teško su dolazili do koša. Pokušali su ih navijači, kojih je oko 150 bilo na tribinama, malo podignuti, ali istini za volju, nije im to polazilo za rukom. Uslijedile s još dvije izgubljene lopte, koje su Puntamičani kaznili s kontrom i nakon samo dvije i pol minute igre u trećoj dionici na semaforu je stajalo 31:50, nakon čega je trener riječkog sastava morao pozvati novu minutu odmora.
A Škrljevo se jednostavno mučilo, ne za svaki koš, nego za svaku priliku za koš. Toliko su angažirano zadarski košarkaši igrali obranu, a uz to su bez problema kontrolirali skok, igrali pametne napade i usput stvarali problem Škrljevu kod kontrole defenzivnog skoka. Tako da i ono što su riječki košarkaši uspjeli obraniti je palo u vodu pošto su u tom periodu gotovo svaki napad Zadrani uhvatili napadački skok. Od sredine treće četvrtine razlike se držala oko +20, s malim izgledima da Škrljevo može to ugroziti i dovesti u pitanje pobjedu Sonik-Puntamike. Ostatak utakmice je bio samo formalnost, a razlika se i dalje penjala.


ŠKRLJEVO        62


S. PUNTAMIKA  93
(15:15, 15:26, 16:26, 26:26)
RIJEKA – Sportska dvorana Mavrinci. Gledatelja 150. Suci: Tomislav Vovk, Gordan Terlević, Krešimir Katić.
ŠKRLJEVO: Arslanagić 7, Gunjina 10, Barnjak 11 Roberson, 6 Vrgoč 11, Jelenković 2, Vucić, Boban 10, Kolić, Kostić, Rajčić 5, Cvitković. Trener: Damir Rajković.
SONIK-PUNTAMIKA: Runjić 21, Cvitković 14, Vručinić 7, Jukić 21, Petani 2, Jošić 6, Vladović, Palčić 5, Rašić 12, Šarlija, Zelanto 5, Keserović. Trener: Stipe Kuliš.