Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dobili smo na samopouzdanju

Autor:

19.10.2008. 22:00
Dobili smo na samopouzdanju

Foto: Filip BRALA



Najbolji po učinku na utakmici bio je Ante Dević koji je odigrao vrhunsku utakmicu koju je na kraju zaključio sa 16 koševa i stopostotnim učinkom (5-5 za dva, 1-1 za tri, 6-6 slobodna bacanja)
Kroz sve istupe kroz medije zadnjih mjesec dana u Borik-Puntamici se uvijek provlačila rečenica: “Važno je dobivati u Jazinama.” Prva od ukupno devet utakmica u Jazinama u regularnom dijelu sezone uspješno je apsolvirana. Istina dosta teže nego što se očekivalo, ali to je dokaz da se treba dobrano namučiti i proliti litre znoja da bi se spremila dva boda u džep. Najveći doprinos u toj prvoj pobjedi ipak su dala četvorica igrača koji imaju veliko iskustvo igranja u Boriku: Dundov, Mrva, Dević i Čiklić. Njih četvorica su dobila preko trideset minuta u igri i to je pokazatelj koliko je trener Bujan htio igrati na sigurno i od igrača koji su uglavnom najstabilniji u redovima “zelenih” je očekivao da će mu donijeti toliko željenu pobjedu. Najbolji po učinku (valorizacijskom) bio je Ante Dević koji je odigrao vrhunsku utakmicu koju je na kraju zaključio sa 16 koševa i stopostotnim učinkom (5-5 za dva, 1-1 za tri, 6-6 slobodna bacanja). Na kraju je i potvrdio pobjedu zadnjim košem na utakmici.
– Ne volim isticati sebe i svoj učinak i uvijek je momčad zaslužna za sve, pa tako i za moju igru. Naravno da sam zadovoljan svojom igrom pogotovo kad ne promašiš nijednu loptu, ali sam najsretniji što smo upisali dva boda i sada nam je puno lakše krenuti naprijed – započeo je Dević.
Teško izborena pobjeda na kraju. Prvo poluvrijeme je bilo dosta anemično?
– Bilo je jako teško. Otvaranje sezone, prva utakmica u Jazinama i trebalo je opravdati povjerenje pred upravom i navijačima. Nije nam išlo u tom prvom poluvremenu. Bili smo dosta tromi i u grču i na kraju smo dobro i prošli taj period, jer smo išli na odmor sa samo tri koša minusa. Kad smo se vratili iz svlačionice bili smo druga momčad, počeli smo gristi i pogotovo nakon ulaska Pavića i Jurjevića, koji su podigli obranu na željenu razinu, uspjeli prelomiti utakmicu i otići na plus sedam. Tada je to bio Borik kakav svi poznaju.
U momčadi su trenutačno samo prava dva organizatora igre, vi i Bulić. Imate pomoć u Dundovu i Čikliću, ali dosta toga ove sezone past će na vaša leđa?
– Istina je da je na toj poziciji manja gužva nego prijašnjih sezona. Spreman sam na sve izazove, pa tako i Bulić. U jednu ruku mi je lakše ako igram trideset minuta, jer tek onda se mogu “ufurati” u igru. Prošle sezone je tu bio Dražović koji bi svojim ulaskom bio detonator agresivnosti, koju on svojim ulaskom uvijek donosi. Njega nema i zato bismo morali pokušati unijeti više agresivnosti, kako nam se ne bi ponavljalo da primimo 43 koša u 20 minuta kao jučer protiv Dubrovnika.
Puno lakše je sada ići u goste Dubravi i Trogiru nakon ove pobjede.
– Dobili smo na samopouzdanju i lakše nam je sad puno u psihološkom smislu. Liga je jako izjednačena i još nijednu pobjedu nisu ostvarili gosti. Nadam se da ćemo to prvo učiniti mi, sljedeću subotu u Dubravi.