Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kalinić dvaput precizan

Autor: Toni Bilić

19.10.2008. 22:00
Kalinić dvaput precizan


Splićanima je pobjedu donio Nikola Kalinić realiziravši najstrože kazne u 13. i 67. minuti. Iako su dominirali tijekom čitavog susreta domaćini iz igre nisu uspjeli zatresti mrežu odličnoga Burcse


Utakmica je bila podjednako važna za obje momčadi jer su u prošlom kolu doživjeli poraz, “Hajduk” od “Croatije” iz Sesveta u Kranjčevićevoj, a “Cibalija” na svom travnjaku od “Zagreba”. Nakon uvodnog ispitivanja snaga Splićani su poveli golom Kalinića s bijele točke. Domaćini najstrožu kaznu mogu zahvaliti kapetanu gostiju Davoru Bagariću, koji je nepotrebno i iz nerazumljivih razloga igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudac Trampus opravdano je pokazao na bijelu točku, a Kalinić nije imao milosti. Dvije minute kasnije prvo je Gabrić iz neposredne blizine pucao pored gola, a udarac Bartolovića za koji centimetar prošao je iznad grede vratara Vinkovčana. Najljepšu akcija mogla se vidjeti u 23. minuti kada je Marijan Buljat u kaznenom prostoru pronašao Bartolovića, koji je iz okreta pucao i pogodio gredu. “Hajdukov” reprezentativac Kalinić očigledno nije na istoj valnoj dužini s navijačima. Nakon što je u 24. minuti pucao zaradio je zvižduke malobrojnih gledatelja, a u samom finišu susreta pokušao je iznuditi još jednu najstrožu kaznu bacivši se u kaznenom prostoru gostiju. No, sudac Trampus nije nasjeo na njegov pokušaj iznuđivanja penala, već mu je dodijelio žuti karton. Ta odluka suca kod navijača je primljena s oduševljenjem. Gosti iz Vinkovaca pokušavali su sve ne bi li stigli do izjednačenja, no svi njihovi napadi odbijali su se od obrambenog zida domaćina.
U drugom dijelu Splićani su istrčali s evidentnom namjerom da što prije postignu i drugi zgoditak i tako riješe pitanje pobjednika. U 51. minuti Gabrić je s desnog boka ubacio u kazneni prostor do Kalinića, udarac glavom kojega je vratar gostiju uspio zaustaviti. Potom je u prigodi bio Ibričić, koji je pucao s vrha kaznenog prostora, ali je Bursca ponovno bio na mjestu. Mogli su gosti u 56. minuti doći do poravnanja, no Radetić nije na najbolji način završio kontru svoje momčadi i umjesto da uposli Malčića loptu je dodao “Hajdukovoj” obrani. Ibričić, koji je u drugom poluvremenu bio možda i najbolji u domaćim redovima, ponovno je okušao svoj udarac, ali je Bursca bio na mjestu, kao i u 58. minuti nakon što Kalinić sa pet metara nije uspio u pogodak pretvoriti idealnu Bartolovićevu loptu. Nadmoć su Splićani su uspjeli materijalizirati u 66. minuti, Skoko je uposlio Gabrića, ovaj produžio loptu do Kalinića, koji je ušao u kazneni prostor, gostujući stoper Mešić ga ruši i sudac Trampus drugi put pokazuje na bijelu točku. Kalinić je i drugi put bio siguran realizator najstrože kazne. Do kraja utakmice još se mogla vidjeti jedna lijepa akcija domaćina, Marijan Buljat je ušao u kazneni prostor, vratio povratnu loptu do Ibričića, koji je sa 10-ak metara pucao i pogodio vratnicu.


 VUČEVIĆ ŽALI ZA PROPUŠTENIM PRILIKAMA




Goran Vučević, trener “Hajduka”: Po šansama koje smo imali zaslužili smo i uvjerljiviju pobjedu nego li smo je ostvarili. Apsolutno sam nezadovoljan onim što su moji igrači pokazali u prvom poluvremenu. Puno smo griješili u dodavanju, nije bilo tečnosti u igri. U nastavku susreta zaigrali smo puno bolje. Što se tiče zvižduka navijača upućenih Kaliniću i sami znate da je to splitska publika i da navijači imaju pravo zviždati, a na igraču je da to izdrži kao pravi profesionalac.
Srećko Lušić, trener “Cibalije”: Žao mi je što nismo pokazali neku bolju igru. Odigrali smo slabo. U momčadi smo imali dva, tri igrača kojima je ovo bio debi na Poljudu i kod njih se osjetila nervoza i strah. U prvom poluvremenu smo imali dvije, tri kontre koje nismo realizirali i kada to nismo uspjeli bilo je jasno da ne možemo očekivati ništa osim poraza. Kod prvog jedanaesterca, kada je Bagarić igrao rukom, bila je to očita kardinalna pogreška našeg kapetana. Bez obzira na tu pogrešku “Hajduk” je zasluženo pobijedio.


 HAJDUK – CIBALIA 2:0


Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 4000. Sudac: Danijel Trampus (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Željko Perak (Karlovac), Marijo Galović (Slavonski Brod). Četvrti sudac: Goran Proleta (Opuzen). Strijelac: 1:0 Kalinić (13′ – 11m), 2:0 Kalinić (67′ – 11m). Žuti kartoni: Kalinić, Strinić, Skoko (Hajduk), Mešić, Mazalović, Radas (Cibalija).HAJDUK: Subašić -, M. Buljat 5,5, Pandža 6, Maloča 6, Strinić 5,5, Skoko 6,5, Andrić 6, Gabrić 7 (od 76′ Tičinović -), Ibričić 6 (od 83′ Jertec -), Bartolović 6 (od 59′ Oremuš 5,5), Kalinić 7.CIBALIA: Bursca 6,5, Radotić 5, Mešić 5, Radas 5, Bagarić 5, Milardović 5 (od 67′ Grgić -), Mazalović 5, Husić 5, Pavličić 5 (od 76′ Babić -), Šimunac 5 (od 56′ Baraban 5), Malčić 5.