Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Priredba posvećena plodovima zemlje

Autor: Jelica Farkaš

19.10.2008. 22:00
Priredba posvećena plodovima zemlje

Foto: Mile MARIĆ



Osnovni smisao ovakvih priredbi je upoznavanje s blagodatima ne samo kruha i proizvoda od brašna već i plodova zemlje. Kako bismo što bolje znali cijeniti to bogatstvo, treba se ponekad i prisjetiti kako se do njega dolazi, kazao je ravnatelj Josip Brtan
A kruh jedu svi po redu, kazali su mali recitatori na priredbi koja je, u povodu obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje, održana u osnovnoj školi u Biogradu.
Ova manifestacija održava se uspješno već niz godina u prostorijama biogradske osnovne škole i to u nazočnosti uzvanika, učitelja, nastavnika i učenika.
– Osnovni smisao ovakvih priredbi je upoznavanje s blagodatima ne samo kruha i proizvoda od brašna već i plodova zemlje. Kako bismo što bolje znali cijeniti to bogatstvo, treba se ponekad i prisjetiti kako se do njega dolazi, kazao je ravnatelj Josip Brtan otvarajući ovu priredbu u holu biogradske osnovne škole.
U nazočnosti biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, bogatstvo prirode i njezinih pripravaka na stolovima blagoslovio je župnik don Zdenko Milić. Mališani, koji su sa svojim učiteljima priredili u košaricama plodove voća i povrća, maslina, kruha i vina uz prigodan su recital darovali svom župniku na dar. Razgledanje, a posebno kušanje proizvoda, koje su s ljubavlju i trudom pripremili učenici uz pomoć svojih roditelja, bilo je posebno zadovoljstvo posjetiteljima ove lijepe tradicionalne priredbe u biogradskoj osnovnoj školi.
Prigodan kulturno-glazbeni program izveli su učenici škole koji su tom prilikom čitali sastave i pjesme pisane na temu kruha, dok je zbor škole otpjevao nekoliko prigodnih pjesama posvećenih kruhu. Među brojnim skečevima i recitacijama simpatije je osvojio i mali pekar, koji je svoju recitaciju započeo s humanom porukom: “Ja sam pekar, pečem kruh i pecivo za jelo, koje nikom nedostajati ne bi smjelo.”