Bruxelles od Općine Galovac traži povrat 63 tisuće eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
galovac0909_sare
Vedran SITNICA
Gdje je novac europskih donatora? - Slavko Šare

Negativan nalaz Državne revizije bio je glavna tema o kojoj se u utorak navečer raspravljalo na Općinskom vijeću Općine Galovac nakon čega je donesena odluka o ovlaštenju nedavno izabranog načelnika, Marina Gulana, da pristiglo izvješće kao i svu drugu dokumentaciju iz koje je vidljivo da je nanesena šteta Općini, proslijedi Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. No ono što je više od samih nalaza revizije šokiralo Vijeće jesu dva nova računa koja su na adresu Općine pristigla prijepodne.

Prvi, u iznosu od 62,895,64 eura, uvećan za kamatu od 11,82 eura po danu kašnjenja računajući od 16. svibnja 2009. godine, od Općine Galovac potražuje Europska komisija pri EU iz Bruxellesa, a sudska presuda Prvostupanjskog suda u Bruxellesu pisana je u ime belgijskog kralja Alberta ll pod prijetnjom svih raspoloživih sredstava ukoliko se potraživanja ne podmire.

Drugi račun odnosi se na izgubljeni spor između Općine Galovac i jedne konzalting tvrtke na Općinskom sudu u Zadru pa sukladno donesenoj presudi Općina mora isplatiti iznos od 255 tisuća kuna što s kamatama premašuje 300 tisuća kuna.

U prvom slučaju riječ je o novčanim sredstvima koja je bivši načelnik Slavko Šare potraživao od EU u svrhu gradnje Kiparske kolonije koja je trebala biti smještena uz arheološka nalazišta na predjelu Crkvina. No, kako do realizacije tog projekta nikada nije došlo, investitori su najprije zatražili troškovnik iz kojega bi se vidjelo jesu li novci uistinu i uloženi u projekt za koji su zatraženi. Obzirom da povratnu dokumentaciju nisu dobili, slučaj je završio na tamošnjem sudu, nakon čega je po kratkom postupku donesena presuda prema kojoj u ovom trenutku Općina za donirani iznos duguje oko sedam tisuća eura za kamate te još toliko za troškove sudskog postupka.

S obzirom da je račun Općine u blokadi "debelim" potraživanjima brojnih vjerovnika, galovačka vlast našla se u nezavidnom položaju iz kojega trenutačno ne vide izlaz, a tim više što ni do danas nije obavljena valjana primopredaja vlasti pa nemaju uvid u dokumentaciju. Upravo iz tog razloga iznenadio ih je račun koji su dobili nakon izgubljenog spora s konzalting tvrtkom jer nitko zapravo ne zna koje je poslove uopće ta tvrtka za Općinu Galovac obavila. Zanimljivo je međutim, da se ista tvrtka, i nakon pokretanja sudskog spora i dalje javljala na natječaje Općine za nove poslove. 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kriticar9
Ovo je za puknut od smija.Hahahahahahahahahahahaha. Što nova vlast ne radi nešto nego samo ucrnjuje bivšeg načelnika.On je stvarno bože sačuvaj,tu nema priče,ali kakvi je HDZ.Novog načelnika nigdi nema,čudi se na ovo ili ono pravi zbunjola.Zbunjola je pravi nadimak za njega.Imamo i pročelnicu koju su zaposlili da ispija kave,kad kod prođem ona pije kavu možda je Loza oštroumno savjetuje.Donačelnik,propalo sa kamionom,propalo sa mesnicom,pravi mister propast.Prava ekipa za izvući Galovac iz krize,daj Bože da promašim,ali čisto sumnjam.
Slika korisnika šeherezada
boze sramote!!!! bilo kakva ekipa da dode nemoze napraviti nista.. jer vam je ˝divni i krasni˝ bivsi nacelnik naguzija cilo selo... steta galovca jer je predivno misto.. mene samo zanima di je lova nestala?? a ti kriticaru ako je sadasnja vlast propast kako ti kazes sta je prosla bila bolje?? mislim da se vidi iz prilozenog! a stranu bivseg vam nacelnika drze jos samo oni koji su od njega imali korist sto je i javna tajna.. a sto se tice bivseg i sadasnjeg nacelnika, mislim da ima razloga biti zbunjen jer ovo nije mala stvar. a njegovo pojavljivanje u javnosti je u svakom slucaju bolje nego bivseg nacelnika opcine koji bi bio svuda samo prije izbora.
Slika korisnika sudac
JADNA MAJKO A SVI SE PRAVDAJU NITKO NIJE ODNIJA LOVU A GDJE JE ONDA TA SVA LOVA
Slika korisnika kriticar9
Turkinjo,kažeš ne može napraviti ništa,a?Onda nek odstupe!Ionak su nesposobni!Što se zbunjola nije potrudila bar za klub,bar pokušala nešto rješit nego je glumio nedodirljivog i gazdu!Čiji je klub?Di idu naša dica sada u Raštane i Crno.Blesan jedan!
Slika korisnika moja.domovina
SD Revizija puna minusa Za dio materijalnih rashoda od 781 tisuću kuna i potraživanja od zaposlenih u iznosu od 177 tisuća kuna nema dokumentacije na temelju koje su knjiženja obavljena, a na isti je način evidentirano umanjenje materijalnih rashoda od 1,2 milijuna kuna i smanjenje obveza za neto plaću u iznosu od 154 tisuće kuna, nije moguće utvrditi kolike su ukupne obveze po izdanim bianco zadužnicama, utvrđen je manjak gotovine na blagajni od 203 tisuće kuna, odnosno na koncu lipnja u iznosu od 128 tisuća kuna, rashodi za osobni automobil korišten u službene svrhe iznosi 154 tisuće kuna bez vođenja evidencije o korištenju i utrošku goriva, privatnom obrtu za građevinarstvo dano je jamstvo za kredit od 350 tisuća kuna, jednom je zaposleniku neto plaća isplaćena za 27 tisuća kuna više, nabava roba obavljana je bez plana nabave izravnim ugovaranjem s dobavljačima, lokalni nogometni klub dobio je 107 tisuća kuna više od predviđenoga, bez kontrole utroška sredstava...
Slika korisnika kriticar9
Domovno ili načelniče,ti sanjaš tu reviziju kad je znaš napamet a?
Slika korisnika šeherezada
HAHAHAHAHAH!!! Turkinja DA ili NE, ali Galovac JE TU DI JE!!!!!!! :)