Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predovan: HDZ je progutao HSLS

19.10.2010. 22:00
Predovan: HDZ je progutao HSLS


Ovo je treći korak raskidanja koalicije u cilju profiliranja HSLS-a kao samostalne stranke koja se sprema na samostalan izlazak na izbore, i novi korak u izgradnji novog HSLS-a bez utjecaja i bez sprege s HDZ-om rekao je Željko Predovan
Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Zadarske županije Goran Šarin je na konferenciji za novinare izvijestio kako je Županijsko vijeće, na sjednici održanoj u ponedjeljak, donijelo odluku o raskidanju koalicijskog sporazuma s HDZ-om, HSS-om, HSP-om i HSU u Skupštini Zadarske županije. Šarin je na upit odgovorio kako na području Zadarske županije sada više nema ni jedne koalicije s HDZ-om.
– Ovo je, nakon raskidanja koalicijskog sporazuma s HDZ-om na državnoj razini, te s HDZ-om i drugim partnerima na gradskoj razini, treći korak raskidanja koalicije u cilju profiliranja HSLS-a kao samostalne stranke koja se sprema na samostalan izlazak na izbore, i novi korak u izgradnji novog HSLS-a bez utjecaja i bez sprege s HDZ-om koji je, na neki način, kroz dugogodišnju suradnju, progutao HSLS, kazao je predsjednik zadarskog HSLS-a Željko Predovan navodeći kako će ova stranka samostalno izići i na izbore za vijeća zadarskih mjesnih odbora koji se održavaju 14.studenog.
-HSLS će, dodao je Predovan, izići sa svojim listama u 20 mjesnih odbora.
-Nećemo moći pokriti mjesne odbore na zadarskim otocima, jer zbog kratkog vremena od izbora u zadarskom ogranku nismo uspjeli osnovati te ogranke, također je rekao Predovan.
– Ne razmišljamo o koaliranju s SDP-om, odgovorio je na novinarsko pitanje Šarin, dok je Predovan dodao kako iz nekih budućih koalicija ne žele unaprijed isključivati niti jednu stranku.
– Sada je naš put samostalan, ali nikog unaprijed ne isključujemo. Nismo toliki optimisti da očekujemo da će HSLS obnašati vlast samostalno, ocijenio je Predovan.
Osvrćući se na medijske napise u kojima je izviješteno o njegovom ostanku na sjednici Gradskog vijeća kada su se donosile izmjena i dopuna Odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora, a koju su napustili ostali opozicijski vijećnici, kazao je kako je njegova izjava da će glasovati za projekte u interesu grada Zadra krivo prenesena uz tvrdnju da će on podržavati HDZ
-Neću napuštati sjednicu Gradskog vijeća samo zato da bi neki radili kazališnu predstavu. Ako se sjednica napušta treba to učiniti s razlogom, a ne zato da bi novinari mogli napisati da je sjednica prekinuta. U takvim igrokazima neću sudjelovati, zaključio je Predovan.