Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Projektni zadatak za barmene

19.10.2010. 22:00
Projektni zadatak za barmene


Završna manifestacija održava se danas 20. listopada u hotelu Ilirija u Biogradu. Polaznici imaju priliku prezentirati usvojena znanja i vještine kroz projektni zadatak. Za barmena/icu to je pripremanje barskih mješavina dok savjetnik/ica za vina za zadatak imaju pravilno posluživanje autohtonih hrvatskih vina
Projekt Adriatic – edukacija u ugostiteljstvu i turizmu koji je u Zadru provela firma Adriatic Educatio uspješno je realiziran. Za sudjelovanje u programu savjetnik/ica za vina prijavilo se 29 polaznika, dok se za program barmen/ica prijavilo 39.
Program edukacije se sastojao od teorijskog dijela, koji je bio organiziran u prostorijama IMPACT centra te praktičnog dijela koji je bio organiziran u Maraski te koktel baru Zoilo.
Zajednička predavanja za oba programa su bila iz bontona i komunikacije te cjelina koje su podrazumijevale praktični rad i projektni zadatak. Polaznici su nova znanja stjecali i na edukativnim izletima, a od organizatora su dobili sadržajem bogat radni materijal.
– Pohađao sam edukaciju radi usvajanja novih znanja koja će mi koristiti u poslu. Imali smo interesantna i kvalitetna predavanja. Najviše me se dojmio praktični dio edukacije koju je vodio Jure Vojković, jedan od vodećih barmena u Hrvatskoj. Zanimljivo mi je bilo poslušati predavanja o povijesti jakih alkoholnih pića. Nadam se da će se organizirati nove edukacije jer kao i moji kolege imam motivacije za daljnje usavršavanje, rekao je Antonio Gašparović, polaznik za barmene.
Od 68 polaznika njih 56 je položilo ispit te će dobiti certifikat koji je odobren od Agencije za obrazovanje odraslih.
– Drago mi je da su polaznici pokazali veliku zainteresiranost za edukaciju, tražila se stolica više na predavanjima. Smatram da trebamo provoditi ove programe u što većoj mjeri radi obrazovanja i obuke kadra u turizmu, mišljenja je Nenad Prpić, prof. ugostiteljskog posluživanja.
– Zadarska županija – upravni odjel za more i turizam podržava program edukacije o unaprjeđenju vještina kao permanentnog obrazovanja i obuke kadra u turizmu. Shodno tome imali smo otvoreni javni poziv 6. svibnja ove godine za prijavu na sudjelovanje svih zainteresiranih ugostiteljskih djelatnika na edukaciju za barmene i savjetnike za vina. Ako se vidi potreba ubuduće nam je namjera organizirati uz ove dvije edukacije i edukaciju oleist/ica. To sve se uklapa u naš program, našeg odjela koji promiče selektivne oblike u turizmu u skladu s godišnjim programom odjela, kazala je Sanja Bubičić, stručni suradnik navedenog odjela.
Završna manifestacija održava se danas 20. listopada u hotelu Ilirija u Biogradu. Polaznici imaju priliku prezentirati usvojena znanja i vještine kroz projektni zadatak. Za barmena/icu to je pripremanje barskih mješavin, dok savjetnik/ica za vina za zadatak imaju pravilno posluživanje autohtonih hrvatskih vina. Na manifestaciji će se polaznicima dodijeliti diplome o završenom seminaru.