Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Puntamičani naučili pobjeđivati

19.10.2010. 22:00
Puntamičani naučili pobjeđivati


Obje utakmice smo odigrali prije svega iznimno pametno – kaže Pavić


Od početka priprema do evo 3. kola koje ih očekuje u nedjelju u Jazinama protiv Alkara, košarkaši Borik-Puntamike su tek jednom napustili parket sa spoznajom poraza. Taj jedini put kada nisu pobijedili bio je pripremni ogled protiv kvalitetnog ruskog prvoligaša Lokomotiv Kubana, dok se u ostalih 15 uvijek znao pronaći put do pobjede (14 pripremnih i 2 prvenstvene). Ove posljednje dvije prvenstvene, protiv VROS Darde i Dubrave samo su potvrda svega onoga dobrog što se zakotrljalo Puntamičanima nakon turbulentnog ljeta i neizvjesnog ulaska u sezonu pod realnom hipotekom neiskusne i praktički nove momčadi u odnosu na lanjsku sezonu. Nakon odlaska najboljeg igrača Ive Ivanova pred početak prvenstva i sa spoznajom da u tom početku neće trener Neven Plantak moći koristiti usluge prvog “playa” Ante Devića, predviđalo se u najboljem slučaju skupo prodavanje kože protiv kvalitetnijih i iskusnijih takmaca u ligi. No, po tko zna koji put momci u zelenom su se potrudili iznenaditi i one najoptimističnije njihove “fanove” te nakon dva uvodna kola gledaju s visoka ostalu konkurenciju. Odlično raspoloženje najbolje će potvrditi jedan od rijetkih “starosjedioca” kod Puntamičana, Ivo Pavić.
– Atmosfera je uistinu odlična. Nismo se baš nadali da ćemo nakon dva uvodna kola, protiv dva teška protivnika, biti neporaženi, a mi se nalazimo s Alkarom i Splitom u društvu onih koji još uvijek imaju nulu u rubrici poraza.
Gostovanje u Dubravi je definitivno bila potvrda da imate karakter pobjednika.
– Obje utakmice smo odigrali prije svega iznimno pametno. Uz sve ono što prikazujemo na terenu, od čvrste i agresivne obrane do strpljivosti u napadu, imamo karakternu crtu koja nas i u situacijama kad postane gusto odvlači do pobjede. U Dubravi smo kroz cijelu utakmicu suvereno vodili, a domaćin nam se primakao na izjednačenje dvije minute prije kraja. I u tim trenucima nismo gubili glavu te smo znali uzeti ono što smo gradili kroz 38 minuta.
Sljedeća prepreka je Alkar u nedjelju što će biti svojevrstan derbi kola.
– To će biti dvoboj neporaženih sastava, a nadam se da ćemo nakon nedjelje mi imati skor 3-0. Ne mislim da smo favoriti, ali ako ćemo biti na razini prikazanog iz prva dva kola onda imamo priliku za upisati nova dva boda. Sinjani su jači nego prije dvije sezone kada su posljednji put nastupali u A-1 ligi što su dokazali prvo slavivši u neugodnom Slavonskom Brodu, a tu pobjedu su potvrdili visoko porazivši Kvarnera. Nama se vraća Dević, a očekujem da ćemo imati puniju dvoranu s obzirom na važnost utakmice koja će nam bit od velike pomoći protiv neugodnih Sinjana – zaključio je Pavić.


 PROBLEMI IH ZBLIŽILI




Iako je u Borikovu svlačionicu ove sezone pristiglo mnogo novih lica, a u odnosu na prošlu sezonu nema važnih karika poput Ivanova, Mrve, Petanija, Olivarija…, momčad izgleda homogenije nego ikad dosad.
– Upravo su sve te tegobe, koje su nam dolazile kako se sezona približavala, utjecale na homogenizaciju. Unatoč činjenici da većina igrača igra svoju prvu sezonu u A-1 ligi imamo timski duh s kojim nadoknađujemo neke naše nedostatke. Velika zasluga pripada, naravno, treneru koji nas je odlično posložio, svakom igraču našao pravu ulogu i poštujući principe maksimalnog pristupa od 1. do 40. minute imamo uvijek priliku za pobjedu protiv koga da igrali. Kada su ti uvjeti ispunjeni onda nam neće teško pasti ni porazi kojih će sigurno biti, ali tada možemo mirne duše čestitati protivniku.