Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Radnici Zanatkomerca opet rade

19.10.2010. 22:00
Radnici Zanatkomerca opet rade


Radnici paške tvrtke Zanatkomerc, koji su prije mjesec dana dobili otkaze ovih su se dana vratili na posao i počeli raditi.
 – Vlasnik tvrtke Luka Udženija riješio je probleme zbog kojih je dao otkaze dvanaestorici radnika te ih je pozvao da se vrate na posao. Naime, radnicima su dani otkazi kao tehnološki višak zbog financijskih problema u tvrtki. U upravi su naveli da su razlozi za davanje otkaza poslovno uvjetovani, što zbog blokade tvrtke, što zbog iskopčane struje. No, mi smo smatrali da ovo nisu dostatni razlozi za otkaze. Ipak, izgleda da je vlasnik uspio riješiti sve probleme i pozvao je radnike na posao. Radnici sada odrađuju otkazni rok, a naš je sljedeći zadatak osigurati da ih nakon otkaznog roka zadrže na poslu. Osim toga, trebamo istaknuti da su radnici nedugo nakon dobijanja otkaza dobili i četiri neisplaćene plaće, rekao je Vedran Uranija, v.d. županijskog povjerenika SSSH.
Uranija je kazao da su radnici nakon dobivanja otkaza podnijeli žalbe jer smatraju da su otkazi uručeni nezakonito. Žalbe neće povlačiti dok ne osiguraju stalan posao radnicima nakon isteka otkaznog roka. Uranija smatra da je vraćanje radnika na posao dobar potez vlasnika jer bi ovo moglo značiti da vlasnik računa na radnike.
 – Ovaj potez vlasnika je dobra odluka kako za ovih 12 radnika, tako i za Pag jer se ovim osigurao posao i novac za te radnike, ali i za njihove obitelji, zaključio je Uranija.