Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Supernova napokon otvara trgovine?

19.10.2010. 22:00
Supernova napokon otvara trgovine?


Do sada su nekoliko puta probijani rokovi otvorenja, pa graditelji ovog puta ne žele, kako su nam neki rekli u prolazu, opet biti vijest u novinama


Unatoč raznim zavrzlamama pa i aferama koje su pratile njegovu izgradnju, trgovački centar Supernova trebao bi se otvoriti u četvrtak 28. listopada. Centar niče uz sjeverni ulaz u grad, na površini od preko 38.000 kvadrata kao četvrti i do sada najveći, Supernova shopping centar u Hrvatskoj. U poslovnim prostorima na dvije etaže, smjestit će devedesetak svjetski poznatih trgovačkih brendova. Tu bi se trebali smjestiti Humanic, Peek&Cloppenburg, Müller, NewYorker, Benetton, Deichmann, S.Oliver, Douglas.
Kako je otprije izjavio voditelj odjela za zakup prostora Roland Stieler, iznajmljeno je 70 posto, oko 85 trgovina ili prodajnih površina, a veliki dio zaposlenika nalazi se na obuci. Kupcima Supernove na raspolaganju je više od 1.270 besplatnih parkirališnih mjesta jer se očekuje da će ovom trgovačkom centru pohoditi i žitelji izvan Zadarske županije. Na samom gradilištu jučer je bila užurbana atmosfera. Do sada su nekoliko puta probijani rokovi otvorenja, pa graditelji ovog puta ne žele, kako su nam neki rekli u prolazu, opet biti vijest u novinama. Od onog što se moglo vidjeti jučer, još nije završen prilaz trgovačkom centru i podzemnoj garaži, a kraju su se privodili radovi na izgradnji parkirališta. Nažalost, osiguranje gradilišta nas nije htjelo pustiti nekim od budućih trgovina jer im je zapovjeđeno da novinari, nemaju što tražiti na gradilištu osobito nakon aferaškog pristupa gradnji zadarske Supernove.