Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Velikom “Athenom” stiglo više od 500 turista

19.10.2010. 22:00
Velikom “Athenom” stiglo više od 500 turista


Sezona kruzera se polako završava, a u listopadu će nam doći još njemački “Sea Cloud II”, dužine oko 110 metara, te i talijanski “Vistamar”, dug 121 metar. “Vistamar” će zapravo biti i zadnji u cijeloj ovoj godini u organizaciji zadarske agencije Jadroagent
Jučer je zadnji put u ovoj godini u Zadru bio kruzer “Athena”, veći od dva istoimena kruzera koji posjećuju naš grad.
Velika “Athena” je portugalski kruzer, dug je više od 160 metara, a prima čak 600 putnika. Jučer ih je dovezao 511, a Francuza je bilo najviše, čak 503. Brod plovi po Sredozemlju, a za dolazak u Zadar napravio je cijeli trokut, iz Korčule je plovio u Zadar, a iz Zadra na Hvar. S obzirom da je ovome kruzeru izrazito duboki gaz, skoro osam metara, nije mu moguće pristati uz rivu, pa se usidrio na većoj dubini nedaleko od obale. Tu se zadržao od sedam ujutro do sedam navečer, a njegovi putnici su dolazili u grad kaićima i u grupama ga razgledavali.
Sezona kruzera se polako završava, a u listopadu će nam doći još njemački “Sea Cloud II”, dužine oko 110 metara, te i talijanski “Vistamar”, dug 121 metar. “Vistamar” će zapravo biti i zadnji u cijeloj ovoj godini u organizaciji zadarske agencije Jadroagent. Ali vidjet ćemo u četvrtak i petak još jedanput i velikog “Aegeana Odysseya” te 4. studenog i “Seabourn “Odysseya”, grčke kruzere koje prihvaća Tankerkomerc.