Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zvonko Bušić na čelu liste za Sabor

19.10.2010. 22:00
Zvonko Bušić na čelu liste za Sabor


Zvonko Bušić bit će nositelj liste Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević” na izborima za Hrvatski sabor u IX. izbornoj jedinici. Potvrdio je to Mladen Meštrović, predsjednik Županijskog vijeća HSP “Dr. Ante Starčević” Zadarske županije i član Predsjedništva stranke.
Bušić je učlanjenje u ovu stranku najavio na izbornom zboru Županijskog vijeća održanom prije desetak dana. Nakon pomilovanja 2008. godine, Bušić, koji je zbog otmice zrakoplova i djela koje je prouzročilo smrt američkog policajca bio osuđen na doživotnu kaznu, nastanio se u Rovanjskoj.
– Ponosan sam što je istaknuti hrvatski intelektualac prepoznao program naše stranke i pristupio stranci u Zadarskoj županiji, pod pravaški kišobran Ruže Tomašić. Siguran sam da će hrvatski birači u IX. izbornoj jedinici prepoznati njegov doprinos hrvatskoj državi i hrvatskom narodu i da će u Hrvatskom saboru štititi nacionalne interese i hrvatskog čovjeka, kazao je Meštrović.
Meštrović zajedno s još 24 izaslanika iz Zadarske županije će u subotu sudjelovati na saboru stranke na kojem će biti održani izbori na kojima je jedina kandidatkinja za predsjednicu Ruža Tomašić. Na saboru će se provesti i izbor članova Predsjedništva, a za sada je jedina lista ona koju predlaže Tomašić na kojoj je i Meštrović.
Meštrović je najavio i da će HSP “Dr. Ante Starčević” na izbore za mjesne odbore u gradu Zadru izići samostalno.