Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kravate za Kneza

19.10.2011. 22:00
Kravate za Kneza


Svako dijete uručilo mu je po jednu kravatu. A bilo ih je doista za sve prilike, primjerice, i onih prigodnih za put u Afriku koje krasi sličica zebre


Mališani biogradskog dječjeg vrtića obilježili su Svjetski dan kravate. Upoznali su se s pojmom kravate, njezinom uporabom i značenjem te se i sami okušali u njezinom kreiranju i izradi.
Kako sve ne bi završilo na tome, odlučili su neke od njih darovati svom gradonačelniku. Tako je skupina mališana sa svojim odgojiteljicama i pedagoginjom posjetila biogradsku Gradsku vijećnicu gdje ih je primio gradonačelnik Ivan Knez.
Svako dijete uručilo mu je po jednu kravatu. A bilo ih je doista za sve prilike, od onih koje su za put u Afriku, koje krasi sličica zebre, do onih koje će poslužiti kada putuje u neke druge krajeve. No kako su i mališani svjesni da se ne može stalno putovati i raditi, neki su osmislili i kravatu kada se odmara, ali i onu za slučaj kada je gladan, a na kojoj je za tu prigodu nacrtan mali hladnjak.
Puno maštovitih ideja pokazano je gradonačelniku koji ih je sve sa simpatijama primio.
Već sljedeći tjedan u vrtiću će se obilježiti dan jabuka. Nije potrebno posebno naglašavati da će mališani tom prigodom naučiti nešto više o tom voću.